“Deniz Küstü” müzik tiyatrosunun dünya prömiyeri 11 Haziran’da

Haziran 10, 2015

“Deniz Küstü” müzik tiyatrosunun dünya prömiyeri 11 Haziran’da

deniz küstüYaşar Kemal’in 1978 tarihli romanından uyarlanan “Deniz Küstü” müzik tiyatrosunun dünya prömiyeri 11 Haziran’da Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda yapılacak.

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 44. İstanbul Müzik Festivali kapsamında Deniz Küstü’nün dünya prömiyerine ev sahipliği yapacak

Deniz Küstü, İstanbul’un manzaraları ile karakterlerinin hayallerini anlatırken kimi zaman bir tekneye kimi zaman bir şehir labirentine dönüşen sahnenin fonundaki video skenografisiyle Beyoğlu ve Kadıköy’ün karanlık köşeleri de fantastik deniz manzaralarına, hayal dünyalarına dönüşüyor.

Deniz Küstü, Michael Ellison’un müzikleri, Simon Jones’un librettosu ve rejisi, Zeynep Tanbay’ın koreografisi ve NohLab tarafından tasarlanan video skenografisiyle sahneye taşınacak. Deniz Küstü, 11 Haziran’da Süreyya Operası’nda matine ve suare olmak üzere iki seansta izleyicilerle buluşacak.

Festival seyircilerine nadiren tanıklık edebilecekleri müzikal ve görsel bir deneyim yaşatacak müzikal öncesi Cevat Çapan, Yaşar Kemal ve Deniz Küstü romanı üzerine bir konuşma yapacak.

Tarihler: 11 Haziran 2016 Cumartesi 14:00 – 11 Haziran 20:00

Yer: Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası

edebiyathaber.net (10 Haziran 2016)

Yorum yapın