Delilik ile dâhiliğin ince sınırlarında dolaşan bir bilinç akışı romanı

Mart 21, 2023

Delilik ile dâhiliğin ince sınırlarında dolaşan bir bilinç akışı romanı

Tahir Musa Ceylan’ın “Hipomania” adlı romanı Doğan Kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Bitkin bir günümde bir meşe ağacına ölü gibi sarılmıştım. Sincaplar gelip kokladı, karıncalar üstümden eksik olmadı, kuşlar omzuma konup boynuma başlarını sürdü, kediler sırnaştı, ağaçlar yapraklarını üstüme döktü, insanlar gelip “numara” yapıp yapmadığımı anlamaya çalıştı. Numarayı insan yapıyor ve yine sadece insan anlıyor, asıl insanın kendisi tabiata çekilen bir numaradan başka şey değil anlaşılan.

Daldan dala atlayan, düşünceleri jet hızıyla yer değiştiren, kafasına göre takılan bir iç monolog Hipomania… Aşk, ölüm, tutku, toplum, intihar, edebiyat, affetme, hayata tutunma (ya da tutunamama) adacıklarını mesken edinmiş bir bilinç akışı romanı… Hem bir sorgulama hem bir dertleşme kitabı… Delilik ile dâhiliğin ince sınırlarında dolaşan…

Tadımlık>>>

Yazar hakkında

Tahir Musa Ceylan 1956 Çanakkale/Yenice doğumludur. 1986 yılından itibaren Sanat Olayı, Hürriyet Gösteri, Düşün, Edebiyat ve Eleştiri, Ünlem, ile ve Akatalpa başta olmak üzere çeşitli dergilerde şiirleri yayımlandı. Bütün şiirlerini Depresyonun Şiiri (1988-2004) ve Aşka İnanası Geliyor (2013) isimli iki kitapta topladı.İlk romanı İçi Yoksul 2005 yılında yayımlandı. Romancılığını Kestane Kıranında Kadınlar (2008), Yarım Adamın Aşkları (2009) Elli Yıl Sonra Kül (2010), Bir Zamanlar Bakırköy (2011) ve Kız Böcekleri (2014) ile sürdürdü. Ceylan halen Üsküdar Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim üyesidir. 

Yazarın Sayfası 

edebiyathaber.net (21 Mart 2023)

Yorum yapın