“Delikli İlişkiler” sergisi 6 Kasım’da açılıyor

Kasım 6, 2023

“Delikli İlişkiler” sergisi 6 Kasım’da açılıyor

Emre Aluç’un “Delikli İlişkiler” sergisi 6-16 Kasım tarihleri arasında Müze Gazhane’de düzenleniyor.

Emre Aluç, delik metaforu üzerinden 2019’dan beri “Delikli İlişkiler” instagram hesabında yayınladığı 30’dan fazla eserini İstanbul’da yaşayanlar sanat severlerin izlenimine sunuyor. Dijitalde  üretilmiş baskı çalışmaların yanı sıra, etkileşimli eserleri de barındıran sergide, aşk ve ilişkiler  üzerine ilgi çekici sorgulamalar bulunuyor. 

İki kişi arasındaki iletişimin her zaman kusurlu olduğunu, o nedenle de ilişkilerin delikli olmasının  bir zorunluluk olduğunu her fırsatta dillendiren Aluç, çizimlerinde çoğumuzun yaşadığı durum ve  olayları bir ironiyle çizgiye taşıyor. 

Sergi 6 Kasım Pazartesi 18.00’de açılacak.

Adres: Müze Gazhane – İklim Müzesi   

Hasanpaşa Mah., Uzunçayır Cad., No:5, Kadıköy, İstanbul

Emre Aluç hakkında

Alaylı ve alaycı olmasına rağmen karikatür, sinema ve tiyatro gibi sanatın birçok dalında ürünler vermiş olan Emre Aluç, 2019’dan beri kadın erkek ilişkilerine dair kafasındaki soru işaretlerini, “delikli ilişkiler” adlı instagram hesabında çizmektedir. 

Yönetmenliğini yaptığı kısa filmi, çeşitli yurt içi ve dışı festivaller tarafından ödüllere layık görülmüş, uzun metraj bir kurgu belgesel olan ‘Daha Büyük İskender’ ile günümüzün başarı odaklı toplum yapısını hicvederek izleyicilerine farklı bakış açıları sunmuştur. 

Çizimlerini hareketlendirmekten keyif alan Emre, sanatın hangi dalında üretirse üretsin, zihinlere ufak tefek soru işaretleri bırakarak gıdıklamayı sever.

edebiyathaber.net (6 Kasım 2023)

Yorum yapın