Darcey Bell imzalı “Küçük Bir Rica” ABD ile aynı anda beyazperdede

Eylül 25, 2018

Darcey Bell imzalı “Küçük Bir Rica” ABD ile aynı anda beyazperdede

Darcey Bell’in yazdığı, Türkçede Begüm Kovulmaz’ın çevirisiyle Doğan Kitap tarafından yayımlanan “Küçük Bir Rica” romanından uyarlanan film ABD ile aynı anda vizyonda.

Tanıtım bülteninden

Satış rekorları kıran ustalıklı gerilim romanı Küçük Bir Rica, ABD ile aynı anda beyazperdede. Başrollerini yıldız oyuncular Blake Lively ile Anna Kendrick’in paylaştığı filmin yönetmen koltuğunda Paul Feig oturuyor.

Darcey Bell’in, odağına iki modern anneyi aldığı sürükleyici gerilim romanı Küçük Bir Rica, Hollywood’un iki yıldız oyuncusu Anna Kendrick ve Blake Lively’yi beyazperdede buluşturdu. Uyarlamayı efsane seri ‘Hayalet Avcıları’nın son versiyonu ve romantik komedi ‘Nedimeler’de imzası bulunan yönetmen Paul Feig yönetiyor.

Küçük bir kasabada yaşayan bir blogger anne ile onun aniden ortadan kaybolan en yakın arkadaşı üzerine gizemli bir roman olan Küçük Bir Rica, son yılların çok izlenen gerilim romanı uyarlamalarıyla aynı damardan, sürükleyici bir film…

ABD’li anaokulu öğretmeni Darcey Bell’in ilk romanı olan Küçük Bir Rica’nın (A Simple Favor) sürprizler, ters köşeler, sırlar ve ifşalarla dolu gizemli öyküsü, çocuklarının okulunda tanışıp yakın arkadaş olan iki kadın arasında geçiyor. Her şey yoğun bir iş kadını olan Emily’nin, çocuğunu tek başına büyüten, bir blogger anne olan arkadaşı Stephanie’den ‘küçük bir ricada’ bulunmasıyla başlar. Emily, Stephanie’den beş yaşındaki oğlunu okuldan almasını ister. Stephanie bu ricayı memnuniyetle yerine getirir. Ne var ki Emily beklenmedik şekilde ortadan kaybolur. Emily’ye ulaşmak için telefonlar, mesajlar çare etmeyince Stephanie blogunun takipçilerini de devreye sokar. Stephanie ile Emily’nin kocası, endişeli arayışlarını sürdürür. Ama asıl kâbus, bu muamma çözülünce başlayacaktır. Stephanie ile birlikte okurlar da arkadaşlık, aşk, hatta küçük bir ricanın bile aslında göründüğü kadar basit olmayabileceğini görür…

‘Alacakaranlık’taki Jessica Stanley rolüyle geniş kitlelerce tanınan,  BAFTA, Tony ödülü, Altın Küre ve Akademi Ödülü adaylıkları bulunan Anna Kendrick ile yıldızı ilk olarak  ‘Gossip Girl’ adlı TV dizisinde başrol oynadığı Serena van der Woodsen karakteriyle parlayan ve çok sayıda Hollywood filminde rol alan Blake Lively; Emily ve Stephanie rollerini üstleniyor.

Türkçede Begüm Kovulmaz’ın çevirisiyle, Doğan Kitap tarafından yayımlanan Küçük Bir Rica için New York Times bestseller’ı ‘Amelia’nın Sırları’nın yazarı Kimberly McCreight, “Görünürde mükemmel orta sınıf bir ailenin çöküşünü anlatan, müthiş bir gerilim” diyor.

Amazon’da ‘çarpıcı bir psikolojik gerilim’ olarak tanımlanan Küçük Bir Rica, “Darcey Bell okurunu son sayfasına kadar avcunun içinde tutan gerilimli, rahatsız edici, merak uyandırıcı öyküsü boyunca tansiyonu ustalıklı bir şekilde arttırıyor” cümlesiyle sunuluyor.

edebiyathaber.net (25 Eylül 2018)

Yorum yapın