Daniel Kahn ve Bandista konseri 10 Mayıs’ta!

Mayıs 6, 2014

Daniel Kahn ve Bandista konseri 10 Mayıs’ta!

Daniel Kahn - copyright Oriente Musik“musical crossings” konserleri çerçevesinde Goethe-Institut ve KargART iki özel müzik grubunu bir araya getiriyor: Daniel Kahn ve Bandista’nın müzisyenleri birlikte çalacak ve tarif etmesi güç bir çekime sahip bu iki enerjik grup, pek çok siyasi metin ve folklorik müzikle dolu bir repertuarla sahneye çıkacak.

Tarih: 10.05.2014

Saat: 22.30

Yer: KargART (Caferağa Mah. Kadife Sok. No: 16 Kadıköy / İstanbul)

Detroit’de doğup büyüyen Daniel Kahn aktörlük, oyun yazarlığı ve edebiyat eğitimini Michigan Üniversitesi’nde tamamladı. Daha sonra yaşamını New Orleans, Detroit, New York ve Ann Arbor’de oyunculuk yaparak, oyunlar yöneterek, tiyatro müziği besteleyerek ve müzik yaparak sürdürdü. 2005 yılında Berlin’e taşınan sanatçı burada çeşitli gruplarla yaptığı çalışmalarla kısa sürede Berlin Folk ve Klezmer dünyasının önemli bir unsuru haline geldi. Kısa bir süre sonra adını Jerzy Kosinkski’nin romanından alan kendi grubu ‘The Painted Bird’ü kurdu.

2006 yılında kurulan Bandista, yaptığı müziği Anadolu’nun farklı renklerin ve çeşitliliği içinde konumlandırıyor. Ama Bandista, bundan çok daha fazlası. Grup; akordeon, gitar, klarnet, saksafon ve keman ile reggae’den ska’ya, bratsch’tan rock’a kadar çok farklı türlerde müzik yapıyor.

Biletler akşam gişeden temin edilecektir.

edebiyathaber.net (6 Mayıs 2014)

Yorum yapın