Çocuklara etkinlik kitabı: “Yeşil Dünyamız”

Şubat 3, 2022

Çocuklara etkinlik kitabı: “Yeşil Dünyamız”

Defne Gürkan ve Derin Erdem’in çocuklar için hazırladığı “Yeşil Dünyamız” Yeni İnsan Yayınevi etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Çocuklar için en zevkli kitaplar, etkinlik kitaplarıdır. 

Yeşil Dünyamız, eğlenerek, doğaya dair bilgileri öğretiyor.        

Bu bir etkinlik kitabı…

Evde, arka bahçede, parkta ya da okulda, tek başına ya da arkadaşlarla rahatça oynanacak, eğlenirken öğrenecek ve doğaya dair bilgilerinizi pekiştireceksiniz. 8-12 yaşlarındaki çocukları özellikle iklim krizi konusunda bilgilendirmeyi amaçlayan kitap, etkileşimli öğrenmeyi öne çıkarıyor.      

Kitabın değindiği konular arasında tohumlar, küresel ısınma, sera gazları, fosil yakıtlar, yenilenebilir enerji, çiçekler, geri dönüşüm, ulaşım, sürdürülebilir şehir, sağlıklı yiyecekler, su kirliliği, müsilaj, ormanlar, kuraklık, buzullar, soyu tükenen hayvanlar, ağaçlar ve yangınlar var. Her bir konu bir sayfada gayet açık ve yanında bir etkinlikle beraber yer alıyor.        

Lise öğrencisi yazarlar

Yeşil Dünyamız kitabının yazarları da bir sürpriz barındırıyor. Defne Gürkan ve Derin Erdem iki lise öğrencisi. Bu kitabı yazmaya birlikte karar verdiler. Çok uzun bir süre araştırma ve çeviri yaptılar, uzman kişilerle ilişki kurup, bilgilerini kontrol ettiler. Bu kitabı iki lise öğrencisinin yazması, okuyan öğrencilerin de anlamasını kolaylaştırıyor. Çünkü onlar yaşıt. Kendilerini şöyle ifade ediyorlar: “Bizim her şeyden önce amacımız, sizi derinden etkileyecek ve başlangıçta küçük de olsa sürdürülebilir bir yaşam için adım atmanızı sağlayacak bir proje gerçekleştirmek.”         

Köy okullarına destek

Defne Gürkan ile Derin Erdem’in hayalleri, bu kitabın özellikle köy okullarında okuyan öğrencilere ulaşması. Bunu başarmak için kendi okullarında askıda kitap kampanyası başlatacaklar. Böylece, İstanbul’daki sınıf arkadaşları, Yeşil Dünyamız kitabından bir tane alarak, o kitabın köy okulunda okuyan ve kitaba, bilgiye erişimi görece daha kısıtlı olan yaşıtlarına ulaşmasını sağlayacak. 

Kitabın geliri STK’lara bağışlanacak

Bu kitabın bütün geliri Defne Gürkan ve Derin Erdem’in hayallerini gerçekleştirmeleri için doğa koruma alanında çalışan STK’lara bağışlanacak. Böylece doğada yaşanan bütün olumsuzlukların önüne geçmek için bir adım atılmış olacak.

edebiyathaber.net (3 Şubat 2022)

Yorum yapın