Çocuklar için iki kitap: “Küçük Prens” ve “Uyku Zamanı Hikâyelerim”

Ocak 27, 2016

Çocuklar için iki kitap: “Küçük Prens” ve “Uyku Zamanı Hikâyelerim”

Uyku_Zaman___HikayelerimAntoine de Saint-Exupéry’nin ünlü kitabı “Küçük Prens” ve çizer James Newman Gray’in kitabı“Uyku Zamanı Hikâyelerim” çocuklar için Pena Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Fransız yazar ve pilot Antoine de Saint-Exupéry tarafından yazılan, 1943’te yayımlanan “Küçük Prens”, dünyanın en çok satan ve okunan kitapları arasında yer alıyor. Eserde bir çocuğun gözünden büyüklerin dünyası anlatılıyor.

Bir sabah, uçağının motoru bozulunca Sahra Çölü’ne düşen bir pilot, gün doğumunda garip bir sesle uyandı: “Lütfen… Bana bir koyun çiz.” İşte başka bir gezegenden gelen meraklı Küçük Prens’le böyle tanıştı. Küçük Prens Dünya’ya gelmeden önce birçok gezegene uğramış, birçok insanla zaman geçirmişti. Küçük Prens’in hikâyelerini merakla dinleyen pilot, çok önemli bir şey öğrendi: “İnsan sadece kalbiyle görür. Asıl önemli olan gözle görülmez.”

Fransız pilot yazar Antoine de Saint-Exupéry 1900 yılında Lyon’da doğdu. Eserlerinde genelde kendi anılarını ve pilotluk maceralarını işleyen yazarın en ünlü yapıtı Küçük Prens, tüm dünya tarafından beğeniyle okundu. Barışçıl dünya görüşünü eserlerine yansıtan Saint-Exupéry, 1944 yılında, savaş sırasında uçağının vurulmasıyla açık denizde kayboldu.

Pena Yayınları’nın çocuk kitapları dizisine eklediği Uyku Zamanı Hikâyelerim” ise eğlenceli rüyalara dalmadan önce zevkle okunacak yeni masallar içeriyor. Kitap, uykudan önce çocuklarına anlatmak üzere farklı masal arayan ebeveynlere şimdiye kadar duyulmamış 12 yeni masal sunuyor. Çocuklar, birbirinden sevimli karakterlerle tanışıp maceradan maceraya koşacak!

Pena Yayınları’nın çocuk kitapları; renkli resimleri ve kolay okunabilen metinleriyle okumayı yeni söken çocuklara da okuma sevgisini aşılayacak, hayal güçlerini zenginleştirecek.

edebiyathaber.net (27 Ocak 2016)

Yorum yapın