CNR Kitap Fuarı 4-13 Mart tarihleri arasında

Ocak 3, 2016

CNR Kitap Fuarı 4-13 Mart tarihleri arasında

cnrCNR Kitap Fuarı, “Engelsiz Bir Dünya” temasıyla, 600 yayınevinin katılımı ve 900’ün üzerinde kültürel etkinlikle 4-13 Mart tarihleri arasında kitapseverlerle buluşacak.

Bu sene uluslararası kimlik kazanan CNR Kitap Fuarı, aralarında Almanya, Meksika, Bosna Hersek, İngiltere, Makedonya, Arnavutluk, Arjantin, Kolombiya, Bolivya’nın bulunduğu 19 ülkeden 104 yayınevine de ev sahipliği yapacak. Fuarda, ana dili Arapça olan, Filistin, Lübnan, Mısır, Suriye, Suudi Arabistan, Tunus, Ürdün, Yemen ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden 85 yayıncı, “Arap Ülkeleri Yayıncıları Özel Bölümü”nde yer alacak.

CNR Kitap Fuarı’nın bu yılki teması: “Engelsiz Bir Dünya” olacak. Fuarda, 9 gün boyunca engelliler tarafından yayınlanmış eserler okurlarla buluşacak, engelliler tarafından kültürel faaliyetler yapılacak. Fuar kapsamında Engelsiz Dünya Platformu tarafından “9 Dakikada Engelsiz Dünya Platformu Gönüllüsü Ol Eğitim Programı”, “Kör Topal Konferanslar”, “İşaret Dili Şarkı Etkinliği”, “Özel Canlandırma”, “Sessiz Konferans” gibi etkinlikler düzenlenecek.

Onur yazarı Semavi Eyice

CNR Kitap Fuarı’nın bu yılki onur yazarı, Osmanlı ve Bizans sanatına ilişkin çalışmaları ile tanınan, Prof. Dr. Semavi Eyice.

Semavi Eyice için 5 Mart’ta “Öğrencilerinin Gözüyle Semavi Eyice” panelinde, Fatih Güldal, Sinan Genim, Nazan Atasoy, Nil Aykon konuşmacı olacak. Eyice, 13 Mart’ta ise, Derin Tarih Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Armağan’ın konuğu olacak.

Fuarda paneller, söyleşiler, çocuk etkinlikleri, dinletilerle birlikte dokuz gün boyunca 900’ün üzerinde kültür etkinliği gerçekleşecek.

Geçen sene 318 bin kişinin ziyaret ettiği CNR Kitap Fuarı’na bu yıl 400 bin ziyaretçi bekleniyor.

edebiyathaber.net (3 Mart 2016)

Yorum yapın