Claude Leon’dan çocuklara: “Sihirli Tüy”

Temmuz 27, 2016

Claude Leon’dan çocuklara: “Sihirli Tüy”

sihirli_tuy_kapak.inddRessam Claude Leon’un okumayı henüz bilmeyen ya da yeni öğrenmiş çocuklar için yazıp resimlediği “Sihirli Tüy”, Can Çocuk Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Birbirinden güzel resimlerle süslediği çocuk kitaplarından tanıdığımız Fransız ressam, sahne tasarımcısı ve illüstratör Claude Leon, yeni kitabını çocuklar için hem yazdı hem resimledi. Türkiye’de yaşayan sanatçının, okumayı henüz bilmeyen ya da yeni öğrenmiş çocuklar için Birlikte Okuyalım dizisinden çıkan Sihirli Tüy adlı öyküsü, umutsuz bir çobanın imdadına yetişen sihirli bir tüy sayesinde renkli bir şamatanın tam ortasına düşürüyor okuru.

Tek marifeti insanları birbirine yapıştırmak olan sihirli bir tüy, tüm umutlarını yitirmiş bir çobanın hayatını değiştirebilir mi? Bolca sevgi, bir parça da umut varsa, neden olmasın…

“Genç çoban küçücük evinde, mutlu mesut yaşıyordu. Ta ki, sevdiği kızın zengin bir adamla evlendirileceğini öğrenene dek. Tüm umudunu yitirmişken, yardım hiç beklemediği bir yerden geldi…”

***

“Cin dinledi. Sonra üfledi. Çobanın eline bir tüy düşüverdi. ‘Sana bir sır vereceğim: Bu tüyü hafifçe sallayıp, ‘Yapış!’ dersen, istediğin herkesi birbirine yapıştırabilirsin,’ dedikten sonra Cin, uçup gitti.”

Claude Leon

Fransa’da dünyaya geldi. Grenoble Güzel Sanatlar Akademisi’nden mezun oldu. Fransa’da bazı sergilerde eserleri yer aldı. Türkiye’ye geldikten sonra Tiyatro Oyunevi’nde sahnelenen oyunların sahne tasarımını hazırladı. Çocuklar için sanat atölyeleri düzenledi. Eğer/ If, Lâle Sirki ve Gizemli Hikâyesi, Kaptan Palyaço adında çocuk kitaplarını yazdı ve çizdi. Sihirli Tüy, sanatçının Can Çocuk’ta hem yazıp hem resimlediği ilk kitabı. İstanbul’da yaşayan sanatçı, Can Çocuk Yayınları için çocuk kitapları resimlemeyi sürdürüyor.

edebiyathaber.net (27 Temmuz 2016)

Yorum yapın