Çizimleri yapay zekâyla üretilen çizgi roman fanzini “Cosmic Comic” yayınlandı

Ocak 13, 2024

Çizimleri yapay zekâyla üretilen çizgi roman fanzini “Cosmic Comic” yayınlandı

“Cosmic Comic” çizgi roman fanzini okurla buluşuyor! Çizimleri AI Comic Factory tarafından oluşturulan yayın, ücretsiz bir şekilde dijital erişime açıldı.

Yapay zekâ, sanat ve eğlence sektörlerini etkilemeye hızla devam ederken geleneksel çizgi roman anlatımını modern teknoloji ve yapay zekâ desteğiyle birleştiren Cosmic Comic adlı çizgi roman fanzini, internet üzerinde ücretsiz olarak yayına girdi. Yapay zekâ destekli yayın, ilgililerini yapay zekâyla çizilmiş bir hikâyeye davet ediyor.

Mitoloji, fantastik edebiyat ve uzay fanzini CosmicZion Zine’in alt yapımı olan yapay zekâ destekli çizgi roman fanzini Cosmic Comic yayınlandı. Çizimleri AI Comic Factory adlı yapay zekâ uygulamasıyla üretilen çizgi romanın hikâyesi ve tasarımı ise Elif Şeyda Doğan’a ait.

Okurlar Cosmic Comic’i https://bit.ly/cosmic-comic bağlantısından ücretsiz bir şekilde okuyabiliyorlar.

Yuvarlak Yeşil Gözlü Koyu Kahverengi Tekir Kedi ile Sıradan Bir Karganın Macerası

Cosmic Comic, 12 yıl boyunca yaşadığı sıcak evinden kaçan bir kedinin, sokakta geçirdiği ilk gecede tanıştığı bir karga ile başlayan macerasını anlatıyor. Kedi; karanlığı, yabancıları ve sokak yaşamını henüz tanımadığı bir başlangıcın eşiğindeyken, en başından beri sokakta kendi doğrularını takip eden bir karganın yanında hayatta kalma ve dostluk kavramlarını keşfetmeye çalışıyor.

Cosmic Comic hikâyesinin temelini yuvarlak yeşil gözlü koyu kahverengi tekir kedi ile sıradan bir karganın sokakta tanışmasının ardından yaşadıkları hayatta kalma mücadelesi oluşturuyor. Kedi, evden kaçtığı gün itibariyle sokak yaşamının zorluklarıyla yüzleşirken, sokağın kurallarını ve hayatta kalma içgüdülerinin çizgisini çizmeye çalışıyor. Diğer taraftan, karga ise sokağın, gecenin, açlığın ve hayatta kalma mücadelesinin tüm yönlerini deneyimlemiş olmasına rağmen, sürüden atılmış olmanın getirdiği zorluklarla başa çıkmaya çalışıyor.

Fanzin, dijital ortamda yayımlandığı gibi, son dönemlerde yayın dünyasında sıkça karşılaşılan yapay zekâ kullanımını içererek dijital yayıncılık trendlerine de uyum sağlıyor.

Fanzin, içeride okuyucuları nelerin beklediğini şu satırlarla özetliyor:

“Gecenin karanlığı. Sokak lambalarının titrek ışıkları.

Dinmek bilmeyen içsel arayışlarım. Pencere kenarından izlediğim dünya artık bana yetmiyordu. Dünyayı izlemek yerine o dünyada yaşamak istedim. Sıcak bir evde geçen on iki senenin ardından sıradan ev kediliğimden sıkılıp atalarımın izinden gitme arzusu uyandı içimde. Sokakları merak ettim. Ancak atalarımdan öğrenemediğim bir şey vardı: Dostluk.

Eğer bu çizgi romanı tatlı bir kedinin sıradan bir macerasını okumak için açtıysan hoşça kal. Zira aradığın hikâye bende yok. Eğer kendini hüsrana uğramaya hazır hisseden sıradan bir kedi seversen hazır ol, hazzetmediğin ilk kediyle tanışacaksın. Merhaba.”

AI Comic Factory Kullanıcılara Yaratıcı Çizgi Roman Çizimler Sunuyor

AI Comic Factory, kullanıcıların metin girişlerine uygun karakterler, arka planlar ve çizgi roman panelleri oluşturan, yapay zekâ teknolojisini kullanarak otomatik çizgi roman üreten bir yapay zekâ uygulaması. Kullanıcılarının hikâyelerine uygun çizgi roman çizimleri üretmesine olanak tanıyan AI Comic Factory, yapay zekâ algoritmalarını kullanarak aynı kullanıcının girdiği metinlere dayanarak ortamı, karakterleri ve hikâyeyi takip edebiliyor. Kullanıcılar, çizim becerilerine ihtiyaç duymadan yaratıcı ve etkileyici çizgi roman hikâyeleri üretebiliyorlar. AI Comic Factory, gelecekte yapay zekânın birçok alanda daha etkin şekilde bulunması beklentisini artıran son teknolojiler arasında yer alıyor.

CosmicZion Zine’in Diğer Yayınları

2017 yılında yayın hayatına başlayan mitoloji, fantastik edebiyat ve uzay fanzini CosmicZion Zine, ilk 7 sayısıyla farklı kültürlerin mitolojik figürlerine ithaf edildikten sonra kendi çatısı altında yayınlanan tek sayılık fanzinler şeklinde de çıkmaya devam etti.

Ayrıca CosmicZion Zine’in tüm çalışmalarını (https://anyflip.com/homepage/vzhiw)   takip ederek farklı mitolojilere odaklanan ilk sayısının yanı sıra çizgi filmler üzerine oldukça detaylı bir çalışma olan Çizgi Film Fanzin’i de inceleyebilirsiniz.

Ayrıca CosmicZion Zine’in sosyal medya hesaplarını da takip edebilirsiniz:

Twitter: https://twitter.com/cosmiczionzine

Facebook: https://facebook.com/cosmiczionzine

Instagram: https://instagram.com/cosmiczionzine

Görüşlerinizi belirtmek ya da çalışmalarınızı göndermek için [email protected] adresinden fanzinle iletişim kurabilirsiniz.

edebiyathaber.net (13 Ocak 2024)

Yorum yapın