Çıngıraklı Sokak Aylık Şiir Gazetesi’nin 6. Sayısı çıktı

Haziran 5, 2023

Çıngıraklı Sokak Aylık Şiir Gazetesi’nin 6. Sayısı çıktı

Çıngıraklı Sokak Aylık Şiir Gazetesi’nin 6. Sayısı yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Kederli ve coşkulu haziran!

Gezi direnişi, görkemli işçi yürüyüşlerinin ayı olan haziran aynı zamanda pek çok şairimizin de ölüm ayıdır. Ahmed Arif, Nâzım Hikmet, Kemal Özer… Çıngıraklı Sokak haziran ayını bu coşkulara ve bu ay içinde hayatını kaybeden şairlerimize ayırdı. Her ay yapılan “Soruşturma” bölümünde bu ay şairler Egemen Berköz, Eray Canberk ve Hüseyin Yurttaş yeni dünyada “Şiir ve insan nereye gidiyor?” sorusuna cevap arıyor. Gazeteye yeni dahil olan Proust Anketi de, bu ay Serdar Orçin’in cevaplarıyla gazetedeki yerini aldı. Haziran sayısı şiire ilişkin haberler, gerçekleşmiş veya gerçekleşecek etkinlikler; film, kitap, oyun önerileri genç şairlerden şiirler, bulmacalar, yemek tarifleri, fotoğraflar ve daha nicesi ile okurunu bekliyor! 

Çıngıraklı Sokak Şiir Gazetesi Kimdir?

1 Ocak 2023’te yayın hayatına başlayan gazete, şiir dünyasını takip etmek, yaygınlaştırmak ve canlandırmak gibi amaçlarla; şiirsiz hayat, şiirsiz insan olamayacağını düşünen bir grup tarafından hayata geçirildi. Her ay düzenlediği etkinliklerle de insanları şiir ateşi etrafında bir araya getirmeye aracı olmaktadır. Gazete, geleneksel buluşmasını bu ay Kartal Kitap Fuarı’nda Çıngıraklı Sokak Standı’nda 3 Haziran’da Nazım Hikmet şiirleriyle gerçekleştirecektir.

Türkiye’nin ve Avrupa’nın pek çok şehrinde temsilcilikleri bulunmaktadır.

Nerelerden ulaşabilirim?

(İstanbul içi)

Kadıköy/ Yeldeğirmeni: Manitu Kitabevi, Odessa Sahaf, Murat Kırtasiye, Recaizade Sokak, 64/1A (Çıngıraklı Sokak), Medusa Cafe// Bahariye: Mephisto Kitabevi, Nazım Hikmet Kültür Merkezi// Caferağa: Espas kitabevi// Mühürdar:İmge Kitabevi// Tellalzade Sokak: Antika Kitabevi (Yaykoop)// Kartal: Hasat Sanat Atölyesi// Beyoğlu: Mephisto// Bakırköy: Beyaz Adam Kitabevi// Beşiktaş: Mephisto Kitabevi

(Diğer şehirlerdeki temsilcilikler için iletişime geçiniz.)

İletişim: [email protected]

edebiyathaber.net (5 Haziran 2023)

Yorum yapın