Çiğdem Sezer’den çocuklara: “Kamyon Kafe”

Ocak 16, 2019

Çiğdem Sezer’den çocuklara: “Kamyon Kafe”

Çiğdem Sezer’in 8-12 yaş grubuna yazdığı “Kamyon Kafe” adlı romanı Günışığı Kitaplığı etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Bir kamyon kaç öykü taşır?

Ödüllü şair ve yazar Çiğdem Sezer’den vefanın, iyiliğin, sevginin sokaklarında yürüyen, hep bildiğimiz, en iyi bildiğimiz duyguların romanı! Sıradan bir evde yaşananları, şiir ve şarkılar eşliğinde umuda dönüştüren yazar, sıcacık bir dönem anlatısı sunuyor. Modern dünyanın asfaltlarından ve teknolojiden uzakta, taşra yaşamının ayrıntılarını ustalıkla, incelikle damıtıyor. İnsana ve insana dair olana duyulan sevgiyi, güveni dillendiren, bizi biz yapan hatıralarımıza sahip çıkan bir mahalle romanı. Kapısı hep açık evlerle dolu, gerçek, kurgulanmamış, nasılsak öyle, ev gibi bir mahalle… Çoluk çocuk her yaştan okur için, eski günlerden çıkıp gelen, özlediğimiz bir dost gibi.

Annesini yitirmiş, babası da uzaklara gitmiş bir çocuk, dedesi ve anneannesiyle yaşamaktadır. Derviş Dede’nin her gün özenle baktığı kırmızı kamyonu neyse, Mukadder Anneanne için de dikiş makinesi odur. Azla yetinmeyi bilen, birbirini ve hayatı seven bu aile için asıl zenginlik iç huzurudur. Mahallede olup biten olaylar, eve girip çıkan komşular, Tanrı misafirleri, küçük torunun hayatında zamanla derin izler bırakacaktır…

Çiğdem Sezer: Trabzon’da doğdu, Ankara Gevher Nesibe Sağlık Eğitim Enstitüsü’nden mezun oldu. Hemşirelik ve öğretmenlik yaptı. Kıyı, Karşı, Çağdaş Türk Dili, Varlık gibi dergilerde şiirleri yayımlandı. İlk şiir kitabı Kanadı Atlas Kuşlar ‘ın (1991) ardından, Çılgın Su ‘yla (1993) Dünya Kitap Dergisi Şiir Ödülü’nü, Bir Şehrin Hatıra Fotoğraflarından (1998) ile Orhon Murat Arıburnu Şiir Ödülü’nü, Dünya Tutulması (2005) ile 2006 Ceyhun Atuf Kansu Şiir Ödülü’nü ve Küçük Şeyler Mevsimi (2016) ile 2017 Dağlarca Şiir Ödülü’nü aldı. Kapalı Gişe Hüzünler (1996), Denizden Geçme Hali (2009) ve Eyvah Annem Şiir Yazıyor (2017) adlı kitapları da bulunan Sezer, edebiyatın farklı türlerinde eserler verdi. Kent monografisi ve biyografi kitaplarının yanı sıra, Aşklar ve Baharatlar (2008) ile Mavi Çayırın Kadınları (2013) adlı romanları var. Alfabeden Kaçan Harfler (2014) adlı çocuk şiirleri kitabıyla Türkan Saylan Sanat Ödülü’ne, Juju Beni Unutma (2015) adlı çocuk romanıyla Kocaeli ODTÜ Okulları Çocuk Edebiyatı Ödülü’ne değer görülen Sezer, 2018’de “Bayan Şeftali ve Alya” adlı resimli öykü dizisini yazdı. Hayal Vadisi (2011), Gizemli Yabancı (2014), Şahane Ekip (2015) ve Kayıp Gergedanlık (2017) adlı gençlik romanlarını Saklı Bahar (2017, ON8) ve Köprü Kitaplar koleksiyonunda yer alan Hayat Pastanesi (2017) izledi. Son romanı Kamyon Kafe ‘yi (2018) çocuklar için yazan Çiğdem Sezer, Ankara’da yaşıyor; bir kızı ve bir oğlu var.

edebiyathaber.net (16 Ocak 2019)

Yorum yapın