“CIA ve Hollywood: Teşkilat Sinema ve Televizyonu Nasıl Biçimlendiriyor?” yayımlandı

Ekim 14, 2015

“CIA ve Hollywood: Teşkilat Sinema ve Televizyonu Nasıl Biçimlendiriyor?” yayımlandı

ciaTricia Jenkis’in CIA ve Hollywood: Teşkilat Film ve Televizyonu Nasıl Biçimlendiriyor? adlı kitabı Matbuat Yayın Grubu etiketiyle yayımlandı.

CIA ve Hollywood arasındaki ilişkileri masaya yatıran ve bu ilişkiyi sadece sinemasal anlatım ve içerik yönüyle değil, yasal ve etik açılardan da sorgulayarak analiz eden kitap, Texas Christian University’de Film, TV ve Dijital Medya bölümünde Yardımcı Profesör olan Tricia Jenkis tarafından yazıldı.

Kitap CIA’in Hollywood’la olan ilişkisini, bir dizi önemli soruya yanıt vermeye çalışarak analiz ediyor. Bu sorulardan bazıları şunlar: CIA sinema endüstrisi içerisinde ne tür bir rol oynamaktadır? CIA hangi yapımlara ne amaçla etkide bulunmuştur? 1990’larda Langley’i Hollywood ile ilgili kapalı-kapı politikasından vazgeçmesi için hangi olaylar harekete geçirmiştir? Emekli CIA ajanlarının eğlence endüstrisi içindeki rolünün Teşkilat’ın rolünden farkı nedir ve emekli ajanlar neden yoğun bir şekilde hükümetten sert eleştiriler almışlardır? Sinema ve televizyon Teşkilat’ı geleneksel olarak nasıl anlatmıştır? CIA ile Hollywood arasındaki ilişkinin (özellikle de bir demokraside) doğurduğu yasal ve etik meseleler nelerdir?

Bu kitapla yazar, CIA’in Hollywood’daki bugüne kadar büyük ölçüde gizli kalmış tarihini ortaya koyarak okurları güncel medyayı daha eleştirel bir şekilde tüketmeye teşvik ediyor ve modern dünyada hükümet ile eğlence endüstrisi arasındaki karmaşık ilişkiler üzerine yürüyen akademik tartışmaları ilerletmeyi amaçlıyor.

Kitap, American Library Association (ALA)‘ya bağlı The Association of Collegeand Research Libraries (ACRL) yayını olan Choice dergisi tarafından Outstanding Academic Title 2013 listesinde yer almaya layık görüldü.

edebiyathaber.net (14 Ekim 2015)

Yorum yapın