Chuck Palahniuk’ten muzır bir novella: Miras

Aralık 14, 2023

Chuck Palahniuk’ten muzır bir novella: Miras

Chuck Palahniuk’in Miras adlı kitabı Düşbaz Kitaplar tarafından Gökçe Çalışkan çevirisiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Chuck Palahniuk’in basit bir ağaç üzerinden fantastik bir olay örgüsü kurduğu, çizimleri renklendirmeyi ise okurlarının hayal gücüne bıraktığı sıradışı ve muzır novellası Miras, Düşbaz Kitaplar’dan çıktı! Yeraltı klasiği olarak anılan Dövüş Kulübü’nün yazarı Palahniuk, ölümsüzlüğü dert edinerek kaleme aldığı bu kısa novellada da tüketim kültürüne, durup düşünmeden yaşayanlara, büyük resmi gö­remeyenlere lafını esirgemiyor. Miras,aynı zamanda Palahniuk’in bir yazar olarak okurlarına mirası…

Ayrıntı Yayınları’nın edebiyatta yeni yollar keşfetme heyecanı ve arzusuyla yola çıkan markası Düşbaz Kitaplar, yeraltı edebiyatının en önemli isimlerinden Chuck Palahniuk’in hikâyelerden oluşan yetişkinlere yönelik renklendirme kitabı Zoka’nın ardından fantastik bir hikâye anlattığı Miras adlı ikinci renklendirme kitabını da okurlarla buluşturdu. Chuck Palahniuk’in kaleminin karanlık çekiciliğiyle, aileyi keşfetmenin yürek ısıtan öyküsünü aileyi keşfetmenin dehşetiyle harmanladığı Miras’ın kapak tasarımı Duncan Fegredo ve Nate Piekos’un, çizimleri Steve Morris ve Mike Norton’un imzasını taşıyor.

New York’ta bir arabuluculuk firmasında çalışan Vincent kendisiyle alay etmek için hiçbir fırsatı kaçırmayan, iş arkadaşlarından zerre kadar haz etmeyen, yalnız yaşayan sıradan bir gençtir. Bir gün adını dahi hatırlamadığı babasının bıraktığı tuhaf mirasla baş başa kalan Vincent’ın hayatı, Baccarat adlı bir striptizciyle tanışması sonrası o zamana kadarki monotonluğu mumla aratacak bir hal alır. Hiç de tesadüf olmadığını anlayacağı bu tanışma Vincent’a konfor alanlarını, annesiyle zorlu ilişkisini, geçmişini, özel mülkiyet kavramını, önem verdiği şeyleri sorgulatacak; kişisel gibi görünen meselelerin aslında hiç de öyle olmadığını gösterecektir.

Gökçe Çalışkan’ın dilimize çevirdiği Miras, raflarda ve internet satış sitelerinde!

CHUCK PALAHNIUK HAKKINDA

Chuck Palahniuk on altı romanın yazarıdır. 1996’da yazdığı ilk romanı Dövüş Kulübü aynı zamanda David Fincher’ın 1999 yapımı aynı adlı filminin kaynak malzemesidir. Bu ilk romanının ardından kurmaca olmayan yazılarından oluşan bir derleme, bir gezi rehberi, hikâyelerini topladığı bir kitap, New York Times çok satanlar listesinin ilk sırasına yerleşen çizgi romanı Dövüş Kulübü-2 ve hikâyelerden oluşan renklendirme kitabı Zoka’yı kaleme almıştır. Miras kendisinin ikinci renklendirme kitabıdır. Kayda değer düğmeler sağ olsun, gardırobu göz alıcıdır ama bu düğmelerin hiçbiri, maalesef ki Ukrayna/İrlanda kökenli ailesinin dört bir yana savrulmuş diasporasının gözü gibi baktığı arşivin birer parçası olamayacaktır. Bu üstü kapalı laf size hiçbir şey ifade etmediyse kitabın hemen “Giriş” bölümünü okuyun.

edebiyathaber.net (14 Aralık 2023)

Yorum yapın