Cemil Kavukçu’dan çocuklara “Masal Kurma Oyunu”

Mart 24, 2016

Cemil Kavukçu’dan çocuklara “Masal Kurma Oyunu”

masal_kurma_oyunu_kapakCemil Kavukçu’nun “Masal Kurma Oyunu” adlı kitabı 9 yaş ve üstü tüm çocuklar için Can Çocuk etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Bora, teyzesinin Ayvalık’taki evinde enfes bir yaz tatili geçiriyordu. Doğayla iç içe günler, denizde keyifli saatler, sohbet eşliğinde yakılan mangallar… Elektriklerin kesildiği bir akşam, eniştesi “masal kurma oyunu” oynamayı önerdi. Çünkü masallar karanlığı ve sessizliği severdi. Yaşlı bir oduncunun öyküsüyle başladı her şey. Sonra haber geldi: Albatros Kraliçe Zuhra’nın hükümranlığındaki Kuşlar Sarayı’nda, yolunda gitmeyen bir şeyler vardı…

Usta öykücülerimizden Cemil Kavukçu’dan, Bir Öykü Yazalı mı?’nın ardından çocukları yazmaya teşvik edecek, kendi hikâyelerini yaratmaları için cesaretlendirecek bir kitap daha kaleme aldı. Masal Kurma Oyunu 9 yaş ve üstü tüm çocuklar için Can Çocuk raflarında!

Nedim Enişte masanın ortasına bir fener koydu. İçindeki mumu yaktıktan sonra ışıkları söndürdü. ‘Böyle daha güzel olmadı mı?’ ‘Evet,’ dedi Bora, ‘tam masal havası.’”

“Konuyu çok dağıttık,” dedi Nedim Enişte, “yeniden masalımıza dönelim artık.” “Şimdi yine Kuşlar Sarayı’na dönüyoruz,” dedi Ayça. “Yaşlı Oduncu ne olacak?” diye sordu Bora. “Oraya da geleceğiz Boracım. Önce sarayda neler oluyor bir bakalım. Belki de Oduncu bölümünü sen anlatacaksın.” “Ben mi?” dedi Bora şaşkınlıkla. “Evet,” dedi Nedim Enişte, “önceden hiçbirimiz böyle bir masal bilmiyorduk. Anlattıkça ve dinledikçe ortaya çıkmaya başladı. Sıra sana gelince, biz de devamını merakla dinleyeceğiz.” “Böylece anlatılmamış hiçbir şey kalmayacak,” dedi Ayça. “Kuşlar Sarayı’nda durumlar karışıyor, değil mi?”

Cemil Kavukçu

1951 yılında İnegöl’de doğdu. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi (1976). Öyküleri, 1980 yılından bu yana çeşitli dergilerde yayımlandı. Patika adlı eseriyle 1987 yılında “Yaşar Nabi Nayır Öykü Ödülü”nü, 1996 yılında Uzak Noktalara Doğru adlı öykü kitabıyla “Sait Faik Hikâye Armağa­nı”nı, 2009 yılında Angelacoma’nın Duvarları adlı anlatısıyla da “Sedat Simavi Edebiyat Ödülü”nü, 2013’te “Erdal Öz Edebiyat Ödülü”nü kazandı. Yeşilcik, Havhav Kardeşliği – Bopato 1, Özgürlüğe Kaçış – Bopato 2, Kafeste Bir Topik – Bopato 3, Berk’in Gizli Gücü, Selo’nun Kuşları, Bir Öykü Yazalım mı? adlı kitapları Can Çocuk Yayınları’ndan çıktı.

edebiyathaber.net (24 Mart 2016)

Yorum yapın