Caz Çağı ile yeraltı büyücülük dünyasının inanılmaz bileşimi: “Yasak Büyü”

Aralık 20, 2018

Caz Çağı ile yeraltı büyücülük dünyasının inanılmaz bileşimi: “Yasak Büyü”

Lee Kelly’nin “Yasak Büyü” adlı romanı Yabancı Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Büyü güçlü ve tehlikeliydi, bağımlılık yapıyordu. 18. Kanun Değişikliği ile nihayet yasadışı olmuştu.

1926’da, Büyücülük Karşıtları büyü yapmayı tamamen yasaklamayı başarmıştı ve şehrin yeraltı büyü dünyası en şaşalı zamanını yaşıyordu. Büyücüler gangsterlere suçlarında yardımcı olacak illüzyonlar yapıyor, kaçakçılar denizaşırı ülkelerden büyülü kaçak mal getiriyordu. Müşterilerin kendilerini büyüye boğabilecekleri gösteri mekânlarında akılları uçuran, sarhoş eden Parıltı adlı iksirden içilebiliyordu.
Joan Kendrick, ailesinin evi ellerinden alınınca şehrin en ünlü suçluları olan Shaw Çetesi’ne üye olmayı yeni kabul etmiş bir büyücüydü. Federal Yasak Birimi’ne yeni katılan Alex Danfrey’nin ise karmaşık bir geçmişi ve özel yetenekleri vardı. Shaw Çetesi’ne üye olup onları yakalamakla görevlendirilmişti.

Joan ve Alex yasak büyünün şiddet dolu, tehlikeli dünyasına girdiklerinde yolları kesişecek ve aldıkları emirlere rağmen birbirlerinden etkilenmeden edemeyeceklerdi. Ancak işler değişmeye başladığında bu ikili kime sadık kalacaklarına karar vermek zorunda kalacak ve karşı karşıya geleceklerdi.

Yasak Büyü ustaca yazılmış bir roman… ama dillerden düşmemesini sağlayacak olan şey çarpıcı sonu. Okuduklarınıza inanamayacaksınız.”
– Tor.com

“İddialı, gerilim dolu bir suç ve büyü hikâyesi. İnanılmaz zekice ve yaratıcı bir şekilde kurgulanmış bir roman.” – Booklist

“Kelly’nin yeni romanı Yasak Büyü, 1920’lerin ihtişamlı zamanlarında geçen Gece Sirki ve Muhteşem Gatsby’yi anımsatan bir hikâye.” – RT Book Reviews

“Bu fantastik roman âdeta okura bir elektrik akımı veriyor. Caz dinlemek kadar keyifli.” – Publishers Weekly

edebiyathaber.net (20 Aralık 2018)

Yorum yapın