Çarşamba Sohbetleri 18 Ekim’de başlıyor

Ekim 2, 2023

Çarşamba Sohbetleri 18 Ekim’de başlıyor

Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Çarşamba Sohbetleri 18 Ekim-15 Kasım tarihleri arasında düzenleniyor.

Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, öğrencilerini edebiyat, sanat ve iş dünyasından farklı isimlerle buluşturmaya hazırlanıyor. 

Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Çarşamba Sohbetleri’nde, 18 Ekim’de Gülşah Elikbank, 25 Ekim’de ise Yekta Kopan konuk oluyor. Yekta Kopan da öğrencilerle “Fen mi Edebiyat Mı?” sorusunu irdeleyecek. 1 Kasım’da üniversitenin konuğu Aslı Akyavaş, 8 Kasım’da Eren Kaya ve 15 Kasım’da ise eğitim dünyasının duayen ismi Acar Baltaş olacak. 

Her hafta Çarşamba günleri başlayacak bu sohbetlerin açılış konuşmasını yazar Gülşah Elikbank gerçekleştirecek. 

Bu vesile ile, fikirlerini sorduğumuz Elikbank, “Özellikle sağlık ve teknoloji ağırlıkta yani fen, matematik yoğunluklu alanlarda eğitim gören öğrencilerin kendilerini hayata hazırlamak için bu sohbetlere katılmalarını çok önemsiyorum. Bu sebeple bu davet gelince çok mutlu oldum. Çünkü ben biraz da yaşamın içinde beden sağlığı kadar ruh sağlığının da korunması gerektiğini düşünüyorum. Gelecek kaygısı yaşayan, iş hayatları hakkında belki de kafalarında karışıklıklar olabilecek gençlerle bu sohbetlerle buluşup sadece edebiyatı değil, yaşamın ta kendisini ve onun karşısında alacağımız tavrı konuşuyoruz aslında. Ben yazdığım romanlar nedeniyle özellikle gençlerin takip ettiği bir yazarım, bu sebeple onlara kendimi yakın da buluyorum. Umuyorum ki, birlikte umutlu bir sohbet gerçekleştireceğiz. Ben anlatımın başlığını ‘Anlatmaya Değer Olan Nedir’ olarak belirledim. Bu başlığı genişletirsem, yaşanmaya değer olan hayat nasıl olur da diyebilirim. Bu sorunun yanıtını da gençlerle aramaktan daha doğal bir şey düşünemiyorum açıkçası” diyerek görüşlerini iletti. 

Bu sohbetlerin düzenlenmesinden sorumlu olan ekipten Nisa Tokatlıoğlu ise, “Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesinde uygulamaya konulan Esnek Eğitim Modeli kapsamında düzenlenen, öğrencilerin alan dışında yetkinliklerini artıracak uygulamadan biri olan Çarşamba Konuşmaları’na farklı disiplinlerden ve meslek alanlarından konuşmacılar katılmaktadır. Öğrencilerimizin derslerine ek olarak entelektüel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak amacı ile çok yönlü gelişimlerini destekliyoruz. Yoğun katılım ile konferans salonunda yapılan bu etkinliğe katılan öğrenciler her toplantı sonrası rapor hazırlamaktadır. Her dönem devam edecek bu programlara katılan öğrencilere bir seçimlik ders kredisi verilmektedir” diyerek sohbetlerin içeriğini paylaştı. 

edebiyathaber.net (2 Ekim 2023) 

Yorum yapın