Carlo Rovelli’nin fizik kitabı çok satanlarda

Aralık 18, 2015

Carlo Rovelli’nin fizik kitabı çok satanlarda

fizikİtalyan yazar ve fizikçi Carlo Rovelli‘nin “Seven Brief Lessons on Physics” adlı kitabı çok satanlarda yerini aldı.

Orijinali İtalyanca olan, İngilizceye de çevrilen 78 sayfalık fizik kitabı “Seven Brief Lessons on Physics”, okurları yormayan akıcı dili sayesinde en çok satan kitaplar listesine girdi.

Kuantum ve yer çekimi konularını irdeleyen Carlo Rovelli, kitabında yeni başlayanlar için fizik kurallarını çok basit bir dille ve sadeleştirerek anlatıyor.

Yazar Carlo Rovelli, Isaac Newton’un yerçekimi teorisi ve Albert Einstein’in genel izafiyet teorisi hakkında uzmanlaşmış bir bilim insanı. Popüler bilimler hakkında yazı yazmaya da oldukça hevesli olduğunu dile getiriyor. Ülkesi İtalya’da, karmaşık konuları basit ve temiz bir şekilde sıradan insanlara anlatabilme yeteneğiyle tanınıyor.

Yazar The Guardian gazetesine verdiği röportajda şunları söylüyor: “Modern bilimler hakkında hiçbir şey bilmeyen insanlara fizik öğretmek istedim. Isı nedir? Uzay nedir? Zaman nedir? Özellikle de, evrende keşfedilmeyi bekleyen ne tür gizemler var? Bilmediklerimizin, bildiklerimizden daha çok olduğunu göstermek istedim.”

Rovelli’nin kitabını, www.sevenbrieflessons.com adresine tıklayarak kendi sesinden dinleyebilirsiniz.

edebiyathaber.net (18 Aralık 2015)

Yorum yapın