Can Yayınları’nın mayıs ayı yayın programı belli oldu

Mayıs 3, 2023

Can Yayınları’nın mayıs ayı yayın programı belli oldu

Can Yayınları’nın mayıs ayı yayın programı belli oldu:

Nikos Kazancakis’in kendisinden habersiz yayımlanan ilk metni Yılan ve Zambak, Jenny Erpenbeck’in son romanı Kairos., Borges’in yeniden öykü yazmaya başladığı dönemin ilk mahsulü Brodie Raporu ve Camillo Boito’nun sinemacılara illham olan Senso‘su, Can Yayınları’nın mayıs kitapları arasında.
 
Jenny Erpenbeck / Kairos. (çev. Regaip Minareci)
Jenny Erpenbeck, Kairos.‘ta arzu, saplantı ve şiddet arasındaki görünmez sınırları görünür işaretlere dönüştürüyor. Kairos., siyasi ve toplumsal gerçekliğin kendini bireyin özel alanına nasıl dayattığını anlatan sarsıcı bir roman.
 
Nikos Kazancakis / Yılan ve Zambak (çev. Hârun Ömer Tarhan)
Modern Yunan edebiyatının en mühim isimlerinden biri olan Kazancakis’in yirmi yaşındayken günlük biçiminde yazdığı, 1906’da Karma Nirvami mahlasıyla yayımladığı Yılan ve Zambak, büyük bir yazarın ayak seslerini duyuran sembolizm yüklü bir ilk metin.
 
Jorge Louis Borges / Brodie Raporu (çev. Yıldız Ersoy Canpolat)
Borges’in uzun bir aradan sonra yeniden öykü yazmaya başladığı dönemin ilk ürünü olan Brodie Raporu, yazarın erken dönem öykü kitaplarından farklı bir üslup taşıyor. On bir kısa öyküden oluşan kitap toplumun işleyişi üzerine sorular sorarken, medeniyet hakkında ironik tespitlere ve enigmatik yargılara varıyor.
 
Camillo Boito / Senso: Kontes Livia’nın Gizli Not Defteri (çev. Özge Parlak Temel)
19. yüzyılın femme fatale tiplemesinin çarpıcı bir örneğini okurla buluşturan, Luchino Visconti ve Tinto Brass gibi yönetmenlere de ilham olan Senso, edebiyat eleştirmenlerince Camillo Boito’nun en başarılı eseri olarak kabul edilir.
 
Léon Bloy / Nahoş Hikâyeler (çev. Melis Oflas)
Roman ve denemeleriyle olduğu kadar Zola, Maupassant, Renan ve France gibi yazarlara savurduğu sert eleştiriler ve ayrıksı görüşleriyle de tanınan Léon Bloy, “saygın” insanların hangi durumlarda ne denli kötücülleşebileceğini ortaya koyduğu on iki öykülük bu derlemede skandal, kaza, ölüm, intihar gibi talihsiz durumları, insanın içindeki karanlığı deşerek gün yüzüne çıkardığı “nahoş” insan davranışlarını müthiş bir belagatle ve acımasızca aktarıyor.  

edebiyathaber.net (3 Mayıs 2023)

Yorum yapın