Can Yayınları’na Şeref Diploması

Aralık 7, 2023

Can Yayınları’na Şeref Diploması

Can Yayınları, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından her yıl düzenlenen Türkiye Fair Play Ödülleri kapsamında şeref diplomasına layık görüldü.

“İyiye, doğruya, güzele” sloganı ile bu yıl 42’ncisi düzenlenen Türkiye Fair Play Ödülleri’nin kazananları TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar ve Komisyon Üyeleri’nin katılımıyla Olimpiyatevi’nde düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Can Yayınları geçtiğimiz yıl dünyada örneği olmayan bir projeye imza atmış, hayata geçirilen “kitap sponsorluğu” kapsamında Darüşşafaka Spor Kulübü’nün altyapısında bulunan takımların tüm iç saha maçlarında hem ev sahibi hem de misafir takımın tüm oyuncularına tüm sezon boyunca Can Yayınları’nın en önemli eserleri hediye edilmişti. Ayrıca 3500 seyirci kapasiteli Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda oluşturulan 200 kişilik “Can Tribünü”nden biletlerini satın alan tüm taraftarlar sezon boyunca her maçta Can Yayınları’nın bir kitabına sahip olmuştu.

Şeref diplomasını TMOK Komisyon Üyesi Prof. Dr. İbrahim Yıldıran’dan alan Can Yayınları Genel Müdürü Ali Granit: “Yayınevi olarak 42 yıldır Türk ve dünya edebiyatının en önemli eserlerini okuyucularımızla buluştururken, hayatın çok farklı alanlarında da yer almaya gayret ediyoruz. Bu bağlamda Türkiye’nin en köklü eğitim ve spor kurumlarından Darüşşafaka’ya yaptığımız sponsorluğu çok önemsiyoruz. Sanıyorum dünyada ilk defa bir yayınevi bir spor kulübüne kitap sponsoru olmuş oldu. Binlerce kitabımız sporcu gençlerimize ulaşırken maçlara gelen seyirciler de her maç birer kitap sahibi olmuş oldular. Türkiye’nin en prestijli spor ödüllerinden birini bir edebiyat yayıncısı olarak almaktan dolayı gurur duyuyoruz. TMOK jürisine çok teşekkür ederiz.” diye konuştu.

edebiyathaber.net (7 Aralık 2023)

Yorum yapın