Can Yayınları ocak ayı programını duyurdu

Aralık 28, 2023

Can Yayınları ocak ayı programını duyurdu

Öykünün usta isimlerinden Cemil Kavukçu’nun yeni öykü kitabı Gölgeli Muhabbetler; Siegfried Lenz’den savaş sonrası Alman edebiyatının en önemli eserlerinden sayılan Almanca Dersi; Violette Leduc’un büyükşehirlerde hissedilen görünmezliğini anlatan Küçük Tilkili Kadın‘ı; Bruce Chatwin’den hafif mistik, gerçeküstü atmosferiyle Utz; Susan Sontag’ın gerçekle rüyayı iç içe geçiren romanı Ölüm Tüneli; Süreyyya Evren’in yakın tarihimize büyüleyici eleştirisi Ortadoğu’da Bir Ülkenin Acil Durum Alarmı ve daha fazlası ocak ayında Can Yayınları’nda.

Tanıtım bülteninden

Cemil Kavukçu / Gölgeli Muhabbetler
1983’te yayımlanan ilk kitabı Pazar Güneşi‘nden beri bize en olmayacak yerlerden, hiç beklemediğimiz zamanlardan, asla ummadığımız kişilerden bulup çıkarıverdiği öyküleri anlatan Cemil Kavukçu, Gölgeli Muhabbetler‘de de hikâyesine kaldığı yerden devam ediyor.

Süreyyya Evren / Ortadoğu’da Bir Ülkenin Acil Durum Alarmı
Ortadoğu’da Bir Ülkenin Acil Durum Alarmı, yakıcı, kavurucu yakın tarihimize getirilmiş büyüleyici bir eleştiri, politik bir satir. Kabul edilmiş delilikle halinden memnun yaşayan bir ülkenin sorunlarına tek ve kesin bir çözüm bulmak için yola çıkan bir grup daha delinin; destekçilerinin, muhaliflerinin romanı.

Siegfried Lenz / Almanca Dersi (çev. Ayşe Sarısayın)
Siegfried Lenz 1968’de yayımlanan, savaş sonrası Alman edebiyatının en önemli eserlerinden sayılan ve 2019’da aynı isimle sinemaya uyarlanan başyapıtı Almanca Dersi‘nde bireysel sorumluluklarla görev bilinci arasındaki çelişkiyi inceliyor, görev tutkusunun takıntıya dönüştüğünde ne kadar tehlikeli bir hal alabileceğini gösteriyor.

Violette Leduc / Küçük Tilkili Kadın (çev. Berna Günen)
Küçük Tilkili Kadın, büyükşehirlerde hissettiğimiz görünmezliğin ve nihayet dünyadaki yerini geri kazanan bir kadının tüy hafifliğinde bir dokunuşla yazılmış hikâyesi, küçük bir mücevher.

Bruce Chatwin / Utz (çev. Çiğdem Erkal)
Bir yanda esrarengiz başkarakteri ve Prag’ın hafif mistik, gerçeküstü atmosferi, diğer yanda siyasi gerilimler karşısındaki bireyselliği ve sanatta güvence arayışını anlatan hikâyesiyle Utz, İngiliz yazar Bruce Chatwin’in en iyi eserlerinden biri.

Susan Sontag / Ölüm Tüneli (çev. Duygu Şahin)
Susan Sontag’ın ilk kez 1967’de yayımlanan ikinci romanı Ölüm Tüneli, gerçekle rüyayı iç içe geçiren, gerçeğin kaygan tanımını irdelerken Batı insanının ruhuna çılgın bir dalış yapan bir modern kurgu klasiği.

Ömer Seyfettin / Türkçe Reçete – Seçme Hikâyeler (Açıklamalı Orijinal Metin)
Türkçe Reçete‘de yazarın kısa ömründe yazdığı hikâyelerden on üçünü bir araya getirdik. Ömer Seyfettin’in diline müdahale etmeden ve notlandırarak hazırladığımız bu kitapta hem dönemin Anadolu, Balkanlar, İstanbul coğrafyasından insanların hikâyelerini hem de çok geçmişte kalmış zamanlardan tarihî hikâyeleri usta işi bir anlatımla okuyoruz.

Ömer Seyfettin / Yalnız Efe (Açıklamalı Orijinal Metin)
Ömer Seyfettin denince akla gelen ilk eserlerden olan Yalnız Efe‘yi yazar önce 1918’de hikâye formatında yayımlamış, bir yıl sonra tekrar ele alarak “Anadolu Romanı” üst başlığıyla roman olarak tefrika etmeye başlamıştı. Hayatının son dönemine denk gelen tefrikayı maalesef tamamlayamamış, Yalnız Efe, hikâye halinden sonunu bildiğimiz bir yarım roman olarak kalmıştı. Yazarın orijinal diline, anlatımına dokunmadan hazırlanan bu çalışmada Yalnız Efe‘nin bu iki versiyonu bir araya getirildi. Bu eşsiz hikâyeye yazarın zengin arşivinden, farklı konularda on öykü eşlik ediyor.

María José FerradaKramp (çev. Emrah İmre)
20. yüzyıl Latin Amerika edebî mirasını yetkinlikle taşıyan genç yazarlar kuşağının önemli temsilcilerinden Şilili yazar María José Ferrada’nın bu ilk romanı birçok dile çevrildi. Çocuk kitaplarıyla tanınan Ferrada, Kramp‘ta yedi yaşında bir çocuğun babasıyla dünyanın bin bir halini keşfedişini anlatıyor, keskin olduğu kadar yumuşak bir üslupla.

Bu Ay Klasiklerde

Anne Brontë / Agnes Grey (çev. Pınar Kür)
Yazıldığı yıllarda Acton Bell imzasıyla yayımlanan Agnes Grey, Brontë kardeşlerin en küçüğü Anne Brontë’nin ilk romanı. Yazarın yaşamından izlerin belirgin şekilde görüldüğü roman, dönemin yaygın şekilde tercih edilen eğitim yöntemi mürebbiyeliği ve zorluklarını ele alıyor.

edebiyathaber.net (28 Aralık 2023)

Yorum yapın