Can Kozanoğlu ve Mirgün Cabas’dan Bir Nevi Yazı Atölyesi: İlk Sayfası

Kasım 23, 2023

Can Kozanoğlu ve Mirgün Cabas’dan Bir Nevi Yazı Atölyesi: İlk Sayfası

Can Kozanoğlu ve Mirgün Cabas’ın “İlk Sayfası” adlı kitabı Can Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Sevdiğimiz kitaplar nasıl kurgulanıyor, nasıl yazılıyor? Can Kozanoğlu ve Mirgün Cabas soruyor, edebiyatımızın önde gelen yazarları yanıtlıyor. İlk Sayfası, yazarlarının anlatımıyla bir nevi yazı atölyesi niteliğinde.

Can Kozanoğlu ve Mirgün Cabas, edebiyatımızın önemli isimlerine kitaplarının “ilk sayfası”nı nasıl yazdıklarını soruyor!

Bu soruyla başlayan keyifli sohbetler, yazarların birbirinden farklı ve değerli yazma deneyimlerini aktardıkları bir yazı atölyesine dönüşüyor.

Yirmi beş önemli yazar, yazma tarzlarını, alışkanlıklarını, takıntılarını, yeni projelerini, edebiyata ilişkin düşüncelerini, dünyaya, insanlığa dair endişe ve umutlarını büyük bir cömertlikle paylaşıyor.

İlk Sayfası, yolun başındaki yazarlara kendi yönlerini çizmelerinde yardımcı olacak bir kaynak niteliğinde.

Kitapta yer alan isimler: Ahmet Ümit, Hakan Günday, Ayşe Kulin, Buket Uzuner, Saygın Ersin, Murat Menteş, Nermin Yıldırım, Hikmet Hükümenoğlu, Zülfü Livaneli, Yekta Kopan, Alper Canıgüz, Deniz Yüce Başarır ve Başar Başarır, Latife Tekin, Behiç Ak, Murat Uyurkulak, Cem Akaş, Celil Oker, Doğu Yücel, Sevin Okyay, Müge İplikçi, Ercan Kesal, Ayfer Tunç, Mine Söğüt, Sezgin Kaymaz, Pınar Kür.

#söyleşi #edebiyat #hayat #türkiye #roman #öykü

MİRGÜN CABAS, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu. Gazeteciliğe 1993’te Milliyet gazetesinin Ankara bürosunda başladı, 1996’da ATV’de televizyona adım attı. Başkentte siyasi parti, başbakanlık ve parlamento muhabirliği yaptı. 1998’de çalışmaya başladığı NTV’de çok sayıda bülten ve farklı formatlarda program hazırlayıp sundu, kanalın haber merkezini yönetti. NTV’deki Mirgün Cabas’la Her Şey programını, Artı 1 TV ve CNN Türk’te sürdürdü. Milliyet gazetesinde yazarlık, GQ Türkiye dergisinde yayın yönetmenliği yaptı. Dijital yayın platformu GAİN’in kuruluşunda rol aldı, burada günlük haber yayınları yaptı. YouTube’da video, streaming platformlarında podcast yayıncılığına devam ediyor.
 
CAN KOZANOĞLU, 1963’te Adana’da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nü bitirdi. 1981’de medya sektörüne girdi; gazetelerde, dergilerde, televizyon kanallarında çalıştı.

Diğer kitapları: Bu Maçı Alıcaz! (1990), Cilâlı İmaj Devri (1992), Pop Çağı Ateşi (1995), İnternet, Dolunay, Cemaat (1997), Yeni Şehir Notları (2001), Acemi Eğitimi (2005), Yalan Yıllar (2015), Bıçkın ve Ağlak / Yeni Türkiye’nin Hikâyesi (2018).

edebiyathaber.net (23 Kasım 2023)

Yorum yapın