Can Çocuk Yayınları 34. İstanbul Kitap Fuarı’nda

Ekim 23, 2015

Can Çocuk Yayınları 34. İstanbul Kitap Fuarı’nda

eyvah_golgeler_degisiyor_kapak.inddCan Çocuk Yayınları, 7-15 Kasım 2015 tarihleri arasında düzenlenecek TÜYAP 34. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda yepyeni kitapları ve sevilen yazarlarıyla kitapseverlerle buluşuyor.

Can Çocuk Yayınları, İstanbul Kitap Fuarı’nda, Salon 2’de 503 B numaralı standında yazarlarından Delal Arya, Sevim Ak, Ayşe Sarısayın, Yiğit Bener, Göknil Genç, Koray Avcı Çakman, Süleyman Bulut, Melek Özlem Sezer, Aslı Tohumcu, İdil Pişgin’le genç okurlarını buluşturacağı birbirinden renkli imza etkinliklerine ev sahipliği yapacak.

Ayrıca 34. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nın bu yıl tema olarak belirlediği “Mizah: Hayata Gülümseyerek Bakmak” başlığıyla paralel bir konuyu masaya yatırdığı bir söyleşi etkinliği de Can Çocuk Yayınları programında. 14 Kasım Cumartesi günü, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi, Heybeliada Salonu’nda gerçekleştirilecek “Pıtırcık Etrafında Mizah, Söz ve Çizgi” başlıklı bu söyleşinin konuşmacıları ise yazar, gazeteci, çevirmen Vivet Kanetti ile 1990 yılında yayımlanan “Bir Bıyıksız” adlı albümüyle karikatür albümü çıkaran ilk kadın karikatürist ünvanını alan Ramize Erer olacak.

Fuarda öne çıkacak Can Çocuk Yayınları kitapları

Can Çocuk, yazarlarının yanı sıra yeni kitaplarıyla da okurlarını buluşturmaya hazır.

Can Çocuk’un fuar heyecanına heyecan katan yeni kitabı Karadankaçanlar ilk kez İstanbul Kitap Fuarı’nda okurla buluşacak. Uçuk kaçık, deli dolu maceralarıyla tanıdığımız Aslı Tohumcu’dan dünyanın en “acayip” tayfasıyla, en az onlar kadar acayip serüvenlere yelken açacağımız Karadankaçanlar genç okurlar için fuar raflarında olacak. Aslı Tohumcu kitaplarını imzalamak için Can Çocuk standında olacak.

Usta yazar Luis Sepulveda’nın çocuk edebiyatına armağan ettiği Martıya Uçmayı Öğreten Kedi, kısa sürede 12 dile çevrilip dünyada bir milyon okura ulaşmış, çocuk klasikleri arasına girmişti. Yazarın yeni kitabı Miks, Maks ve Meks’in Öyküsü Can Çocuk raflarında fuar ziyaretçilerini bekliyor.

Yiğit Bener’in çocukluğundan başlayarak yazar olma hikâyesini anlattığı ve yazar olmak isteyen çocuklara cesaret ve ilham verecek kitabı Matbaacılık Oyuncağı genç edebiyatseverler için fuarda olacak. Okurlar Yiğit Bener’e kitaplarını imzalatabilecek.

Çocuk edebiyatının neşeli kalemi Melek Özlem Sezer, esprili ve uyaklı dili, zekice kurgusuyla kaleme aldığı birbirinden renkli kitaplarıyla fuar ziyaretçileriyle buluşacak. Can Çocuk Yayınları raflarında henüz yerini almış kitapları Sakız Çiğneyen Kedi ve Eyvah, Gölgeler Değişiyor! da İstanbullu kitapseverler için raflarda.

İtalyan çocuk edebiyatının ödüllü yazarı Silvia Roncaglia’nın kaleme aldığı ve Roberto Luciani’nin resimleriyle hayat bulan Lumpi Lumpi Arkadaşım Ejderha serisi, altıncı ve son kitabı Kraliçe Lapalapa ve Yedi Ejderha’yla Can Çocuk’un fuar raflarında olacak.

İran resim sanatının incelikli desenlerinden izler taşıyan birbirinden güzel resimlerle süslediği kitaplarından tanıdığımız İranlı sanatçı Vaghar Aghaei’nin ilginç ve sürprizli öyküsü Fırtına Bacası yine fuar raflarında!

İmza Günleri

Göknil Genç 7 Kasım Cumartesi, 11:00-15:30

Ayşe Sarısayın & Yiğit Bener 8 Kasım Pazar, 12:00-16:00

Delal Arya 9 Kasım Pazartesi, 11:30-15:30

Koray Avcı Çakman 10 Kasım Salı, 13:00-16:30

Süleyman Bulut 11 Kasım Çarşamba, 11:00-15:30

Melek Özlem Sezer 12 Kasım Perşembe, 11.00-15:30

Aslı Tohumcu & İdil Pişgin 13 Kasım Cuma, 11:30-15:30

Süleyman Bulut 14 Kasım Cumartesi, 12:00-16:00

Sevim Ak 15 Kasım Pazar, 12:00-16:00

 

Söyleşi

14 Kasım Cumartesi

Heybeliada Salonu

Söyleşi: Pıtırcık Etrafında Mizah, Söz ve Çizgi

Saat: 14:15-15:15

Konuşmacılar: Vivet Kanetti, Ramize Erer

edebiyathaber.net (23 Ekim 2015)

Yorum yapın