Çağdaş medeniyetin kökenlerine dair bildiklerinizi unutmaya hazır mısınız?

Eylül 21, 2020

Çağdaş medeniyetin kökenlerine dair bildiklerinizi unutmaya hazır mısınız?

Robert Bauval ile Thomas Brophy’nin “Kara Köken” adlı kitabı, Meltem Uzun çevirisiyle Omaga Yayıncılık tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Avrupa merkezli yorumlara göre Antik Yunan, bugünkü medeniyetin doğum yeri olarak kabul edilir. Yüzyıllardır doğru kabul edilen bu yorumun arkasında Antik Mısır medeniyeti ve onun kökeni ile ilgili gerçeklerin inkârı var.

Yıllarını Mısır ve piramitler ile ilgili araştırmalara vermiş Robert Bauval ile Thomas Brophy Kara Köken’de, Firavunlar dönemi öncesi olarak bilinen, bugünkü medeniyetin doğuşuna katkıda bulunduğuna dair kanıtlar olan siyahi yıldız insanları ile ilgili araştırmaları okura sunuyor ve şu soruların peşinde düşüyor: “Mısır sahrasındaki bu antik uygarlığın gizemli halkı kimdi? Onlara Mısırlılar diyebilir miydik? Ve daha kafa karıştırıcı olan, bu insanlar nereden gelmişlerdi?”

“Genetik alanındaki bilim insanları, dünyanın siyahi insanlar tarafından yaratıldığını söylemenin gerçekten doğru olabileceğine işaret ediyorlar. 2009 yılında, en karanlık Afrika’nın Livingstone, Burton, Stanley ve diğerleri tarafından keşfinden bir yüzyıldan fazla bir süre sonra, BBC The Incredible Human Journey adlı bir belgesel dizisi yayınladı. Geniş bir İngiliz kitlesine sunulan dizide, bugün yaşayan tüm insanların Afrika kökenli olduğu, aslında, bu kökenlerin Afrika’dan Havva olarak adlandırılan tek bir Siyahi Afrikalı kadına kadar izlenebileceği fikri verildi.”

edebiyathaber.net (21 Eylül 2020)

Yorum yapın