Burcu Aktaş’tan Durmayalım Düşeriz

Şubat 10, 2024

Burcu Aktaş’tan Durmayalım Düşeriz

Burcu Aktaş’ın Durmayalım Düşeriz adlı kitabı SEV Yayıncılık tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Çocuk edebiyatının sevilen yazarı Burcu Aktaş, Redhouse Kidz (SEV Yayıncılık) tarafından yayımlanan Durmayalım Düşeriz adlı romanında yine bir mahalle öyküsüyle okurların karşısında. Aktaş, birbirinden ilginç karakterlerle anlattığı bu heyecanlı keşif hikâyesinde, bir araya gelme, iletişim kurma, hayal gücü, dayanışma gibi kaybolmaya yüz tutan değerleri hatırlamamızı sağlıyor.

Yağmurlu bir günün sabahında Yokuşpaşalılar acı bir çığlıkla uyandı:

“Asumaaan! Neredesiiin? Yer yarıldı da içine mi girdin Asuman!”

Oysa mahallede tek kaybolan Asuman değildi. Art arda hiç akla gelmeyecek şeyler de kaybolacaktı, mesela Bakkal Osman’ın dükkânının kapısı.

 Yokuşpaşa sakinleri bu gizemi çözmek için ilk kez bir araya toplandılar: Kaybolanları nasıl geri getirebilirlerdi?

Çocuk edebiyatının sevilen yazarı Burcu Aktaş, yeni bir mahalle öyküsüyle okurlarıyla buluşuyor. Burcu Aktaş, Redhouse Kidz (SEV Yayıncılık) tarafından yayımlanan, küçük bir mahallede birbirinden ilginç karakterleri bir araya getirdiği Durmayalım Düşeriz adlı romanında, okurlarını heyecanlı bir keşif hikâyesine ortak ediyor.

UNUTULAN DEĞERLERİ HATIRLATIYOR

Mahalle sakinlerinden küçük Asuman’ın kaybolmasıyla başlayan öykü, bir araya gelme, birbiriyle iletişim kurma, küçümsenen hayal gücü, dayanışma gibi değerlerin güzelliğini hatırlatıyor. Burcu Aktaş diğer romanlarında olduğu gibi, Durmayalım Düşeriz romanında da sıcak edebi diliyle ve ustaca bir kurguyla okurları yabancılaşma, farklılıklara saygı, kent yaşamı, değerleri kaybetme, kültürel erozyon gibi konular üzerine düşünmeye davet ediyor. 9 yaş ve üstü okurlar bu heyecanlı keşif hikâyesini çok sevecek…

Burcu Aktaş: 1980’de İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi’nde antropoloji eğitimi aldı. Uzun yıllar Radikal gazetesinde çalıştı. Radikal Kitap’ın editörlüğünü yaptı. Selim İleri’nin iç dünyasını anlattığı Düşüşten Sonra adında bir anlatı kitabı ve Çarpık Ev, Durmayalım Düşeriz, İstasyonda Vals ve Vahşi Şeyler isimli dört çocuk romanı kaleme aldı. Vahşi Şeyler Sırpça ve Danca dillerine, İstasyonda Vals Arnavutçaya çevrildi.

Müjde Başkale: 1986’da Akdeniz’in portakal çiçekleriyle dolu şehri Adana’da doğdu. Büyüyünce resim çizmeye başladı ve illüstrasyona yöneldi. İstanbul’a yerleştikten sonra grafik tasarım okudu. 2015’ten beri çocuk kitapları resimliyor. Aynı zamanda tiyatrolara afiş tasarımı yapıyor ve çeşitli edebiyat dergilerine illüstrasyonlar çiziyor. İlhamını köpek dostu Nazlı ve aksiyon filmlerinden alan Müjde’nin en sevdiği tatlı dondurma, en sevdiği meyve ise kirazdır.

SEV Yayıncılık: Kökleri ilk kez 1861 yılında yayımlanan Redhouse sözlüklere kadar uzanan köklü bir yayıncılık geleneğine sahiptir. Bugün Redhouse markası altında onlarca çeşit sözlük ve eğitim aracı yayımlarken, Redhouse Kidz markasıyla çocuk kitapları yayıncılığı alanında önemli yayınevleri arasında yer alıyor. 

edebiyathaber.net (10 Şubat 2024)

Yorum yapın