Buluntu Kutusu Edebiyat Dergisinin 8. Sayısı online olarak yayınlandı

Ocak 5, 2022

Buluntu Kutusu Edebiyat Dergisinin 8. Sayısı online olarak yayınlandı

Buluntu Kutusu Dergisi’nin 8. sayısı yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Dergi bu sayıda söyleşi için Defne Ongun Müminoğlu’nu ağırladı. Defne Ongun Müminoğlu, Gazete Sanat yayın yönetmeni Resul Şahin’in edebiyat, yazın dünyası ve çocuk edebiyatı üzerine sorularını yanıtladı.

Ocak-Şubat sayısında şiirleriyle;  Tayfun Çelebi, Ali Karan, Hatice Nisan, Erman Şahin, Cihan Ülsen, Aynur Tuğba Baytekin, Murat Tenetoğlu, Süleyman Berç Halil, Ceren Avşar katkıda bulundular.

“Yaşamak Kan Taşı Olmuyor Ki Hiçbir Yaramıza” ile Kadir Tepe, “Gelen Mesaj” ile Ahmet Rıfat İlhan, “Sarı Hastalık” ile Cansu Çağlar, “Bir Akşam Yemeği” ile Nuray Elçin, “Birisi” ile Halil Yörükoğlu, “Kir” ile Utku Şahin, “Kar Sessizliği” ile Senem Dere, “Son İhtiyacı” ile Fırat Haza, “Koltuk Sevdası” ile Ezgi Eren, “Kurtar Beni” ile Cihad Özsöz, “Çocuklar Babaları Gibi ağladığında” ile  İbrahim Halil Çelik, “Gündeliğin Ötesine Kısa Bir Gezinti” ile Seren Ay Şahin, “Bir Gözyaşı Damlasının
Azami Gerilimi” ile Ahmet Şimşek yeni sayının öykülerini oluşturdu.

Ahmet Aydın, Victor Hugo’nun  ‘’Sefiller’’ kitabı hakkındaki inceleme yazısıyla hem dergi okuruna hem kitabı merak eden okurlara ipuçları verdi.

Kemal Şen “ Tarihsiz bir Tutunamayan” yazı dizisine bu sayıda devam etti.

Ayrıca Ali Karan editörlerimizden E.Beyza Kiraz’ın Soru-Cevap formatımızdaki

İki aylık periyotla çıkan derginin yayın yönetmenliğini Murat Dura üstlenirken, yayın kurulunda Kemal Şen, Nilay Öner, Emine Beyza Kiraz yer alıyor.

edebiyathaber.net (5 Ocak 2022)

Yorum yapın