Bu kış her çocuk severek ve isteyerek ıspanak yiyecek!

Eylül 14, 2020

Bu kış her çocuk severek ve isteyerek ıspanak yiyecek!

Destan Harmancı’nın yazdığı, Merve Uygan’ın resimlediği “Yine mi Ispanak?” İthaki Çocuk etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Yine mi ıspanak”tan,

“Ispanak yok mu”ya 

Yaz, kıymalı ıspanak yemeğini hiç sevmiyordu. Yemek için kendini ne kadar zorlarsa zorlasın bir türlü olmuyordu. Yaz’ın bu sıkıntısı karşısında annesinin ise hem eğlenceli hem de eğitici bir önerisi vardı. Peki Yaz ıspanağı sevebilecek miydi?

Gazeteci/Editör Destan Harmancı, “Yine mi…” kitap serisiyle modern ebeveynlerin her gün karşı karşıya kaldıkları en büyük meydan okumalardan birine, kendi yaşamından hareketle bir çözüm yolu buluyor. Anne babaların yemek seçen çocuklarına karşı farklı davranış alternatifleri sunarken, kitabı okuyan çocuklara da sağlıklı beslenme, tarım, mutfak ve yemek ile dolu bir yolculuğa çıkarıyor.

İthaki Çocuk’tan çıkan serinin ilk kitabı “Yine mi Ispanak?”, ıspanak yemek istemeyen Yaz’ın bu sebze ile tanışmasını, ona ısınmasını ve sonrasında farklı bir tarif ile ıspanağın en sevdiği yemeklerden biri olmasını anlatıyor. Kitabın sonunda ise okuyucuları mutfaklarda eğlenceli vakit geçirmelerine neden olacak minik bir sürpriz bekliyor. Uzun süre evlerde vakit geçirdiğimiz şu günlerde mutfağa girme ve ailecek yeni tarifler denemenin tam zamanı… “Yine mi Ispanak?” öncelikle çocukların ve ebeveynlerin damak tadını geliştirirken aslında doğanın bizlere sunduklarının ne kadar değerli olduğunu da keyifli bir şekilde anlatıyor.

Yazar hakkında

Destan Harmancı, uzun yıllar gazetecilik yaptıktan sonra kızı Yaz’ın doğumunun ardından aktif gazeteciliğe ara verdi ama mesleğinden uzak kalamadı… Yaz anaokuluna başlayana kadar birçok farklı dergide serbest yazarlık ve editörlük yaptı. İş yaşamına televizyonculukla geri dönen Destan Harmancı, çeşitli programlarda editörlük yapmasının ardından yazı masasına geri döndü, yaklaşık üç yıldır da serbest yazarlık ve editörlük yapıyor. Annesi pedagog, babası klinik çocuk psikoloğu olan Destan Harmancı, bir yandan da bir diğer hayali olan mutfak sanatlarına yöneldi. Birçok atölye çalışmasına katılmasının ardından Mutfak Sanatları Akademisi’nde temel mutfak eğitimi aldı. Şimdi vegan mutfağı konusunda uzmanlaşmayı amaçlıyor.

edebiyathaber.net (14 Eylül 2020)

Yorum yapın