“Bize Masal Anlatmayın” İstanbul izleyicisiyle buluşuyor!

Mart 4, 2012

“Bize Masal Anlatmayın” İstanbul izleyicisiyle buluşuyor!

Bize Masal Anlatmayın; Trabzon ve Diyarbakır’dan kadınlar arasında bir tiyatro çalışması aracılığıyla kültür köprüsü kurmayı amaçlayan, uzaklığı ve farklılığı temsil eden iki kentteki insanların birbirlerine yaklaşabilmesi ve yeni bir ilişki biçimi geliştirebilmesi ümidiyle tasarlanmış bir tiyatro projesi.

Proje kapsamında Sevilay Saral’ın “Kadın Masalları” oyunundan ilhamla, bilindik kadın masal kahramanlarının rollerinin sorgulandığı bölümler, projenin fikir sahibi ve oyunun yönetmeni Dilek Güven tarafından çoğunluğu kadın yazarların eserlerinden alıntılanan oyun parçalarıyla bir araya getirildi. Trabzon ve Diyarbakır’dan kadınların ortak bir deneyim alanından yola çıkarak şiddet, kayıp, töre ve gelenek, isyan ve sessizlik gibi temaları temsil eden bu metin üzerinden yürüttükleri oyun çalışmasında, kendilerini tiyatro aracılığıyla ifade etmeleri, birbirlerini tanımaları ve birlikte üretimde bulunmaları hedeflendi.

Diyarbakır ve Trabzon’dan kadınların iki kentte paralel olarak çalıştığı ortak oyunu merkeze alan “Bize Masal Anlatmayın” projesi, Eylül 2011’den itibaren İsveç Konsolosluğu’nun desteği ile Anadolu Kültür- Diyarbakır Sanat Merkezi tarafından yürütüldü.

Derleyen ve Yöneten: Dilek Güven
(Sevilay Saral, Süreyya Karacabey, Pelin Temur, Zeynep Kaçar ve Tuncer Cücenoğlu’ndan alıntılarla)
Yönetmen Yardımcısı: Hakan Dursun, Duygu Sevim Oyuncular: Zelal Kaya, Meral Kaya, Leyla Takmaz, Sibel Can, Serap Berber, Songül Nadir, Nuray Yeşilaraz, Şeyma İdman
Müzik: Emin Serdar Kurutçu
Işık: Nurullah Kaya, Özkan Yıldırım
Kondüvit: Özgür Vasfi Süren, Cenk Beker
Sahne Amiri: Abdulgafur Özer

Yer: Maya sahnesi

Adres: İstiklal cad. Halep Pasajı Kat:2 Beyoğlu

Başlangıç Saati: 15:00

Tarih: 18 Mart 2012

edebiyathaber.net (04 Mart 2012) | Kaynak: i-gunler.com

Yorum yapın