“Bırak Üzülsünler”, orta sınıftan bir kız çocuğunun okul ve büyüme hikâyesi

Ocak 10, 2017

“Bırak Üzülsünler”, orta sınıftan bir kız çocuğunun okul ve büyüme hikâyesi

birak-uzulsunlerÖzge Samancı’nın  “Bırak Üzülsünler: Türkiye’de Büyümek” adlı romanı İletişim Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Bırak Üzülsünler, orta sınıftan bir kız çocuğunun okul ve büyüme hikâyesi.

Otoriteye, tartışılamayan ezberlere toslayan, hayallerine sığınarak kendi yolunu arayan bir çocuğun inadı ve savrulmaları… Eğitim sisteminin, öğretmenlerin, muktedirlerin ve erkeklik hallerinin garip ve ağrılı manzaraları.

Özge Samancı, otobiyografik bir grafik romanla içini döküyor, farklı olmanın, ayakta kalmanın hararetli hatıralarını anlatıyor.

Kitaptan bir bölüm okumak için>>>

Özge Samancı

1975 İzmir doğumlu. Çizer ve elektronik medya sanatçısı, Chicago’da yaşıyor. Northwestern Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü’nde öğretim üyesi. Samancı’nın çalışmaları Asya, Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika, Avustralya’da çeşitli sergi ve sanat galerilerinde yer aldı. Otobiyografik grafik romanı Dare to Disappoint: Growing Up in Turkey (Bırak Üzülsünler: Türkiye’de Büyümek) Amerika Birleşik Devletleri’nde Farrar Straus Giroux Yayınevi tarafından 2015’te yayımlandı ve 2016 yılında New York Book Show’da ödül aldı, Hollandacaya ve Koreceye çevrildi. Samancı’nın çizimleri Türkiye’de Leman, Milliyet Sanat, Altyazı dergilerinde, yurtdışında Slate, The Huffington Post, Guernica ve Rumpus’ta yayımlandı. Çalışmaları ozgesamanci.com sitesinden takip edilebilir.

edebiyathaber.net (10 Ocak 2017)

Yorum yapın