Bir varoluş hikayesi: “Mağaradan Marsa”

Ocak 27, 2017

Bir varoluş hikayesi: “Mağaradan Marsa”

Mağaradan Mars'aSultan Tarlacı’nın “Mağaradan Mars’a” adlı yeni kitabı Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Schrödinger’in Kedisi Neden Şizofren oldu?” adlı popüler bilim kitabıyla birçok bilimsel tartışmanın da fitilini ateşleyen nöroloji uzmanı Doç. Dr. Sultan Tarlacı’nın “Mağaradan Mars’a” adlı yeni kitabı Destek Yayınları’ndan çıktı.

Türk Nöroloji Derneği çatısı altında hizmet veren, Nörolojik Yoğun Bakım ve Kognitif Nörobilim grubu çalışma üyesi olan ve TÜBİTAK Beyin Araştırmaları Derneği Araştırma Teşvik ödülüyle onurlandırılan yazar Doç. Dr. Sultan Tarlacı, zaman ve varoluş olgusu üzerinde derinlikli bir çalışmayla yüzlerce yıllık evrim tartışmasına yepyeni bir bakış açısı getiriyor.

“Bu ülkede evrim teorisi çok zaman ciddi bir sorun olarak eğitim sisteminde tartışılıyor. Bu da tamamen insan maymundan gelemez duygusallığından kaynaklanıyor. Zaten evrim teorisi böyle bir şey savunmuyor. Diğer yandan evrimin bilimsel teorisi ile Müslümanlar arasında hiçbir çatışmanın olmaması lazımdır ama var. Evrime inanç konusu bilimin geneline bakıldığında gerçekten en üst sırada yer alır” diyen Tarlacı, “Mağaradan Mars’a” adlı kitabında evrime inananları, reddedenleri ve çekimser kalanları hassas bir denge üzerinde buluşturuyor.

Evrim ile varoluşun esaslarını bilimsel olarak anlaşılır bir dille anlatan bu kitap, inançlar ile bilgi arasındaki yıkılmış köprüleri yeniden kurmayı sağlıyor.

“Zaman var mıdır yoksa sadece zihnimizde midir?”, “Tanrı zamanın içinde mi, dışında mıdır?”, “Evrime karşı çıkmak neden yanlıştır?”, “Evrim ile ateizm savunusu yapılabilir mi?”, “Evrim tabiata bahşedilmiş ilahi kanun mudur?”sorularının yanıtını arayan “Mağaradan Mars’a” evrim olgusuna yepyeni bir bakış açısı getiriyor.

edebiyathaber.net (27 Ocak 2017)

Yorum yapın