Bilkent Kitap Festivali: Ankara’da öğrenci işi “gerçek” bir kitap fuarı

Nisan 20, 2013

Bilkent Kitap Festivali: Ankara’da öğrenci işi “gerçek” bir kitap fuarı

Bilkent Üniversitesi bu yıl, 29–30 Nisan ve 2–3 Mayıs tarihlerinde Edebiyat Topluluğu ve Sanatsal Etkinlikler Topluluğu işbirliği ile bir kitap festivali gerçekleştiriyor. Festival boyunca yayınevleri fuar alanında öğrencilerle buluşacak. Ercan Kesal, Bekir Coşkun, Atilla Dorsay ve Murat Menteş söyleşi ve imza günleri ile festivale katılırken; birçok sanat atölyesi gerçekleşecek.

Bilkent Üniversitesi bu yıl,  geleneksel bahar şenliği Mayfest kapsamında, bugüne kadar Ankara’da gerçekleşen kitap fuarlarından farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Üniversitenin edebiyat ve yaratıcılığı birleştiren etkinlikleri ile bilinen Edebiyat Topluluğu ve 2012 yılında SineFest’e ve bu dönem Bilkent Televizyon Ödülleri’ne imza atan Sanatsal Etkinlikler Topluluğu işbirliği ile gerçekleşecek olan Bilkent Kitap Festivali, 29 – 30 Nisan ve 2 – 3 Mayıs 2013 tarihlerinde Merkez Kampus’ta gerçekleşecek. Diğer kitap fuarlarının aksine Bilkent Kitap Festivali, açık havada gerçekleşecek, kaliteli etkinlikler ve farklı sanat dallarından atölyelerle kampusta bir kültür sanat festivali havası yaratarak, katılımcıların “edilgen” bir şekilde fuar alanını gezmekten “etkin” bir biçimde edebiyatın, kültür ve sanatın içine dâhil olmalarını sağlayacak.

Etkinliğin ilk iki günü olan 29 – 30 Nisan 2013 tarihlerinde, fuar alanında kitap evleri öğrencilerle buluşacak. Aralarında Everest Yayınları, Doğan Kitap, Önce Kitap, Can Yayınları, Ötüken Yayınları ve Cumhuriyet Kitap’ın da bulunduğu birçok dağıtımcı ve yayıncı, farklı alanlardan yayınları festivalin ziyaretçileri ile buluşturacak. İki gün sürecek fuar, çekilişler, indirimler ve sürprizlerle renklenecek.

Yazarlar Öğrencilerle Buluşuyor!

Bilkent Üniversitesi Kitap festivali kapsamında ayrıca çeşitli yazarlar söyleşiler ve imza günleri ile öğrencilerle buluşacak. Festivalin açılışı sinema yazarı Atilla Dorsay’ın 29 Nisan’da gerçekleştireceği söyleşi ve imza günü ile yapılacak. 30 Nisan’da ise Cumhuriyet Gazetesi yazarı Bekir Coşkun Bilkentlilerle buluşacak. Alışılmış konferansların aksine, Bekir Coşkun öğrencilerin sorularını yanıtlayıp onlarla sohbet edecek. Coşkun söyleşinin ardından fuar alanında imza günü gerçekleştirecek. Festival 2 Mayıs’ta Radikal gazetesi yazarı, aynı zamanda doktor, senarist ve oyuncu Ercan Kesal’ın söyleşisi ile devam edecek. Festivalin kapanışı ise, 3 Mayıs’ta Afilli Filintalar blogu ile ünlenen yazar Murat Menteş konferansı ile gerçekleşecek.

Ayrıca Bilkent’in yetiştirdiği yazarlardan Başak Kızıltan, festivalin ilk gününde fuar alanında imza günü gerçekleştirecek.

Yaratıcı Atölyelerle Kampus Renkleniyor!

Kitap Festivali kapsamında ayrıca, Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi’nin desteği ile çeşitli sanat atölyeleri gerçekleşecek. 29 Nisan’da Nilgün Tuluk, maske üzerine bir atölye yapacak ve katılımcılara alçıdan maske yapılışını gösterecek. 30 Nisan’da Edebiyat Topluluğu ikinci kez Kitap Ayracı Atölyesi’ni gerçekleştirecek. Malzemeleri üniversite kütüphanesi desteği ile sağlanacak olan atölyede katılımcılar hayallerindeki kitap ayracını tasarlayacaklar. 2 Mayıs’ta ise Tiyatro Tempo’nun sanat yönetmeni ve kuklanın ustası olarak bilinen Haluk Yüce, “Pantomim ve Kukla Oynatımı” başlıklı bir atölye ile kukla oynatım teknikleri hakkında bilgi verecek.

edebiyathaber.net (20 Nisan 2013)

Yorum yapın