Bilinçli rüya görme konusuna edebiyat cephesinden bakan öncü bir roman

Ekim 31, 2019

Bilinçli rüya görme konusuna edebiyat cephesinden bakan öncü bir roman

Gülşah Elikbank’ın “Uykusuzlar” adlı romanı Karakarga Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Rüyalar, Tanrı’nın insanlarla konuşma yolu olabilir mi?
Rüyaların gizli dilini çözmek ve bu yolla şifalanmak mümkün mü?

Bilimin son dönem oldukça ilgilendiği lucid dream ( bilinçli rüya görme) konusuna edebiyat cephesinden bakan öncü bir roman olma niteliği taşıyan Uykusuzlar Karakarga Yayınları’ndan çıktı. Çağdaş yazının başarılı ismi Gülşah Elikbank dört yıllık araştırma sonucu yazdığı Uykusuzlar‘da, Freud ve Jung’un rüyalar konusunda izini sürerek sırtını bilime dayayan sürükleyici bir evren yaratıyor.

Felsefe ve psikoloji ile kol kola bir kurgu ile Uykusuzlar, rüyalarınızı değiştirmeye niyetli…

Arka kapak yazısı:

Bu kitabı okuduktan sonra rüyalarınıza bir daha eskisi gibi bakamayacaksınız.

Gülşah Elikbank bakışını, gönlünü gerçeğin görünmez yanlarını da içinde taşıyan fantezinin, uçsuz bucaksız, bereketli topraklarına çevirmiş yetenekli bir yazar. Bizde pek gelişememiş olan fantastik edebiyatın göz dolduran, hızla parlayan yıldızlarından.

Elikbank, yeni romanı Uykusuzlar’da rüyalara eğiliyor. Gerçek ya da düşsel roman kahramanlarını aşkları, çelişkileri, açmazları, olağan ya da olağandışı rüyaları, rüyasızlıkları ve insanlığı tehdit eden sorunlara çare arama çabaları temelinde anlatıyor. Romanın özeti ve sorduğu evrensel değerdeki soru ise şu: Hepimiz aynı rüyayı görebilsek, dünya daha güzel bir yer olabilir mi?

İnci Aral

İnsanlığın kadim kültürünü ve inançlarını en çok şekillendiren ortak deneyimimiz şüphesiz rüyalarımız. Üstün ve sihirli bir güç olarak addedilen lusid rüyalar da bu alanın en tartışmalı ve merak uyandıran konusu. Hakkında bilimsel bilgimiz pek az; fakat sevgili Gülşah Elikbak bu ilginç konuyu ustalıkla merkeze alarak hepimizi bir rüyaya davet ediyor. Ama bu rüyanın bir farkı var: Göreni uyandırıyor…

Prof. Dr. Sinan Canan

edebiyathaber.net (31 Ekim 2019)

Yorum yapın