Percy Jackson’un yazarından yeni kitap: Okyanusun Kızı

Mart 30, 2023

Percy Jackson’un yazarından yeni kitap: Okyanusun Kızı

Rick Riordan’ın Okyanus Kızı adlı kitabı Doğan Çocuk Yayınları tarafından Türkan Çolak çevirisiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Tüm dünya sizi izlerken doğru kararlar vermek kolaydır ama güneşin sizi göremediği okyanusun derinliklerinde, hiç beklemediğiniz bir şey yapabilirsiniz…

“Kalbinizi heyecanla küt küt attıracak, sayısız macera içinde nefesinizi kesecek, kahramanların zorlu mücadelesiyle ruhunuzu kabartacak bir kitap okumayı özlediyseniz, hepsini ve daha fazlasını bu sayfalarda bulacaksınız.”

New York Times’ın çok satan yazarı Roshani Chokshi

“Okyanusun Kızı beni altmış yedi yıl öncesine, Kaptan Nemo olmayı hayal ettiğim zamana götürdü. Bu kitabı okuyan tüm genç beyinler, denizlerin altındaki dünyayı hayal etsin ve ardından, benim yaptığım gibi hayallerini gerçekleştirsin.”

Dr. Robert Ballard, E/V Nautilus’un kaptanı

Rick Riordan’ın önsözünden…

Hikâyemiz, birbiriyle rekabet eden iki okul ve dehşet verici bir olay yüzünden, seçkin Harding-Pencroft Akademisi’nin birinci sınıf öğrencilerinin dünyayı yeniden yaratabilecek teknolojik bir gücün sırrını ortaya çıkarmak için ölümcül bir göreve gönderilmesiyle başlıyor. Mürettebat, yüksek teknolojili aletlerle, okyanus bilmeceleriyle ve günün büyük bir bölümünde yumuşacık battaniyemin altında olduğum hâlde nedense bana kendimi daha zeki hissettiren türden askerî taktiklerle dümen tutarken, her an hop oturup hop kalktım. Bu maceranın tam ortasında müthiş Ana Dakkar’dan daha iyi bir kaptan düşünemiyorum. Ana, on beş yaşımdayken olmayı dilediğim her şey. Cesur, zeki, dil uzmanı, Sokrates adında bir yunusla dost ve (hayalperest genç Rosh için en önemlisi) efsanelere konu olan atasından kalma mirasın yükü altında. Yani Ana, Kaptan Nemo’nun son torunlarından biri ve işler tam da burada karmaşıklaşıyor. Ana, Dakkar’ların son ferdi olarak tüm dünyanın teknoloji anlayışını değiştirebilecek bir mirasla boğuşmakla kalmıyor, aynı zamanda nelere sahibiz ve başkalarına ne borçluyuz gibi önemli sorularla da mücadele ediyor.

edebiyathaber.net (30 Mart 2023)

Yorum yapın