Bilgi Yayınevi’nden ödüllü çocuk kitapları

Ağustos 14, 2023

Bilgi Yayınevi’nden ödüllü çocuk kitapları

Sharon Creech’ten “Çok Çok Harika Bir Okul” ve Dori Hillestad Butler’dan “King ve Kayla Serisi”, Özge İpek Esen çevirisiyle Bilgi Çocuk tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Eğitime dair çok eğlenceli ve şaşırtıcı bir kitap: Çok Çok Harika Bir Okul

Bay Keene bir gün, tüm öğrencilerle öğretmenleri bir araya toplayıp, “Burası çok çok harika bir okul! Şu andan itibaren cumartesileri de okul olsun” dedi.

Ve sonra gerisi geldi.

Bütün hafta sonu okul.

Resmi tatilde de okul.

Hatta yaz tatilinde bile okul!

Sırada ne vardı?

Geceleri de mi okul?

Böylece iyi niyetli Bay Keen’e, onun çok çok harika okulu muhteşem bir yer olsa bile, her zaman çok çok harika bir yer olmayacağını göstermek Tillie’ye kalmıştı.

Newbery Madalyası ve Carnegie Madalyası dahil olmak üzere birçok ödülün sahibi yazar Sharon Creech ile New Yorker karikatüristi Harry Bliss’ten eğitim aşkının aşırılığı ve öğrenmenin okulla sınırlı olmaması üzerine büyüleyici, şaşırtıcı, komik bir kitap.

“Bu kitapta, yüksek sesle okurken eğleneceğiniz harika, muzip cümleler ve matrak resimler bulacaksınız.” ALA Booklist

“Kesinikle çok çok harika bir kitap” The New York Times Book Review

Ödüller:

  • Irma S & J. H. Black Çocuk Edebiyatında Mükemmellik Ödülü
  • California Genç Okuyucu Madalyası

Yazar hakkında

Sharon Creech Amerikalı çocuk kitabı yazarıdır. Birleşik Krallık’ta çocuk ve genç yetişkin eserlerine verilen prestijli Carnegie Madalyası’nı kazanan ilk Amerikalı, hem Newbery hem de Carnegie Madalyası’nı kazanan ilk kişidir. Eserleri farklı yıllarda Carnegie Madalyası’yla Newbery Madalyası’nın kısa listelerine de kalmıştır.

Hakkında daha geniş bilgi için web sitesini ziyaret edebilirsiniz: https://www.sharoncreech.com/

İlk okuma seviyesi için ödüllü bir seri: King ve Kayla Serisi

Merhaba!

Benim adım King. Ben bir köpeğim.

Bu da Kayla. O benim insanım.

Biz dedektifiz!

Okumayı yeni öğrenen çocuklar için harika bir seçenek olan bu ilk okuma serisinin ilk kitabı Kayıp Kurabiye Olayı Amerika’da ilk okuma seviyesindeki en seçkin kitaplara verilen Geisel Onur Ödülü‘nü kazandı ve macera devam etti. Serideki Gizli Şifre Olayı kitabı yine ilk okuma dalında Cybils Ödülü‘ne layık görüldü.

King ve Kayla serisinde sevimli köpek King, küçük Kayla’yla birlikte her kitapta yeni bir maceraya atılıyor. Tam bir takım ruhuyla hareket eden ikili, birer dedektif gibi ipuçlarını birleştirerek gizemli olayları çözüyor. King ve Kayla serisi, basit, anlaşılır dili ve mizahi üslubuyla okumayı yeni öğrenen çocuklar için harika bir başlangıç olmanın yanı sıra takım olarak çalışma, gerçeğe ulaşmak için sorular sorarak kanıtları toplama, analitik düşünme, problem çözme becerileri için mükemmel bir giriş serisi.

Her hikâyenin sonunda, artık olayları çözmeyi öğrenmiş olan okurların kendi olaylarını çözebileceği üçer etkinlik bulunuyor. Bu etkinlikler sayesinde çocuklar da eğlencenin bir parçası oluyor.

Kayıp Kurabiye Olayı

Amerika’da ilk okuma seviyesindeki en seçkin kitaplara verilen Geisel Onur Ödülü‘ne layık görülen Kayıp Kurabiye Olayı, King ve Kayla serisinin ilk kitabıdır.

Bu komik ve heyecanlı kitapta Kayla’nın yaptığı kurabiyelerin eksildiği anlaşılınca King birden şüpheli durumuna düşüyor ve macera başlıyor. Acaba kayıp kurabiyeleri kim aldı?

Gizemli Fare Olayı

Serinin bu yeni macerasında King’in en sevdiği top kaybolur. Bir kedi topu farenin aldığını söyler ve araştırmalar derinleşir. Bir fare King’in topunu nasıl almıştır, aldıysa nerededir?

Gizli Şifre Olayı

King ve Kayla serisinin bu kitabı da ilk okuma dalında Cybils Ödülü‘nü kazanmıştır.

Bu yeni macerada King ve Kayla şifreli yazılmış gizemli bir mektup alır. Kelimelerin çoğu sessiz harflerle yazılmıştır. Acaba şifreyi nasıl çözecekler? Bu gizemli mektubu kim göndermiş olabilir?

Yazar hakkında

Amerikalı olan Dori Hillestad Butler ödüllü bir çocuk kitapları yazarıdır. Aynı zamanda dergi makaleleri, tiyatro oyunları ve eğitim kitapları da yazmaktadır. Kitaplarıyla birden fazla kez Giesel Onur Ödülü, Cybils Ödülü, Edgar Ödülü gibi önemli ödüllere layık görülmüş, kitapları okulların ve kütüphanelerin seçkilerinde yer almıştır.

Hakkında daha geniş bilgi için web sitesini ziyaret edebilirsiniz: https://kidswriter.com/

edebiyathaber.net (14 Ağustos 2023)

Yorum yapın