Beyaz yakalılar olarak iş merkezli bir hapishane mi kurduk kendimize?

Eylül 27, 2022

Beyaz yakalılar olarak iş merkezli bir hapishane mi kurduk kendimize?

Erdem Aksakal’ın “Çok Çalışıyoruz” adlı kitabı Doğan Kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Çalışıyoruz. Yarınlar yokmuş gibi. Ki aslında pek de yok, çünkü yarın bugünle aynı, dünle de. Çalışma hayatının vaat ettiği yarın, yine çalışmak. Daha çok çalışmak. Hatalarımızdan ders çıkara çıkara, gelişe gelişe, düşe kalka; daha doğrusu düşmeye izin olmadan, hep ayakta kalarak çalışmak. Çünkü hep çok iş vardır.

Kızarız çalışırız, haksızlığa uğrarız çalışırız, ağlarız çalışırız. Biz çalışırız. 7/24 çalışırız. Uykularımızı feda ederiz. Zamanımızı, mekânımızı, hayatımızı armağan ederiz sorgusuz sualsiz. Hele ki lehimize bir kolaylık olursa daha da çok çalışırız. Zam alırsak iki kat, takdir görürsek üç kat fazla çalışırız. Az çalışmayı beceremeyiz, biz eğitimimizle emeğimizle geldiğimiz işin hakkını verme derdindeyiz; minnetle, tutkuyla, hırsla çalışırız.

Biz bu çağın hayalsiz büyüyen çocukları olduk. O yüzden de kaybolduk, hapsolduk bu labirentte. Artık çıkış yolunu arama, bu yolculukta kendimizi bulma vakti.

Tadımlık>>>

Yazar Hakkında

Erdem Aksakal, İzmir Bornova Anadolu Lisesi’ndeki öğrencilik yıllarında yazma alışkanlığı kazandı.Mühendislik eğitimi gördü, yüksek lisansını işletme, doktorasını pazarlama alanlarında yaptı. Yirmi yıldır kurumsal dünyanın içinde. Farklı şirketlerde çeşitli görevlerde bulundu ve şu anda kariyerini Amaç ve Sürdürülebilirlik Pazarlaması alanında sürdürmektedir.Beyaz yakalıların hayatını anlattığı ve sahiciliğin peşine düştüğü Mezeleri Güzel adlı kitabı 2016’da yayınlandı. Kısa sürede 8 baskı yaptı. Beyaz yakalı bir anlatıcı olarak seminerler verdi, podcast yayıncılığı yaptı.İki ülkeye yayılan yaşamını; iş hayatında eşitlik, adalet ve anlam arayışı konularında yazılı ve sözlü üretimler yaparak devam ettirmektedir. Yazarın Sayfası>

edebiyathaber.net (27 Eylül 2022)

Yorum yapın