Betül Kanbolat ile çocuklara yönelik yaratıcı okuma atölyesi 30 Ocak’ta

Ocak 24, 2024

Betül Kanbolat ile çocuklara yönelik yaratıcı okuma atölyesi 30 Ocak’ta

Gazeteci yazar Betül Kanbolat’ın çocuklara yönelik düzenlediği “Şehre Giden Yol, Kütüphaneye Giden Çocuk” başlıklı yaratıcı okuma atölyesi, 30 Ocak Salı günü saat 16.00’da Bayrampaşa’da bulunan İBB Suat Derviş Kütüphanesi’nde yapılacak.

İBB Kütüphane işbirliğiyle düzenlenen ücretsiz atölye çalışmasında 7- 12 yaş aralığındaki çocuklar, Kanbolat’ın Şehre Giden Yol adlı resimli kitabını okuyacak, hikâyeye farklı karakterlerin gözünden bakacak ve ardından görmek istedikleri doğaya dair düşlerini sözcüklere ve çizgilere dökecekler.

Betül Kanbolat’ın yazdığı, Hajar Moradi’nin resimlediği Şehre Giden YolAyrıntı Yayınları’nın çocuk kitapları markası Dinozor Çocuk logosuyla minik okurlarla buluşuyor.

Yazar Betül Kanbolat, şehirden köy yaşamına ve köyden şehir yaşamına bakma fırsatı yaratan kitabı kapsamında 30 Ocak 2024 Salı günü saat 16.00’da Bayrampaşa’da bulunan İBB Suat Derviş Kütüphanesi’nde gerçekleştireceği “Şehre Giden Yol, Kütüphaneye Giden Çocuk” başlıklı atölyede çocuklarla yaratıcı okuma üzerine bir çalışma yapacak. Şehre Giden Yol kitabının okunmasıyla başlayacak atölyede çocuklar, insanların yaşamını kolaylaştırmak üzere planlanmış bir otoyol ve tünel projesinin sebep ve sonuçlarına bir çocuğun, bir kirpinin ve bir kamyonun gözünden bakacaklar. Geçmek istedikleri yolları, geçerken görmek istedikleri doğayı ve canlılığı düşleyip düşlediklerini sözcüklere ve çizgilere dökecek olan çocuklar aynı zamanda ekolojik (yeşil) köprüleri ve dünyadaki örneklerini de konuşacaklar.

ŞEHRE GİDEN YOL

Bir çocuk, bir kirpi ve bir kamyonun yolları kesişir de kendilerini aynı hikâyede bulurlarsa ne olur? Çocuğun gökyüzüne, kirpinin sezgilerine, kamyonun tecrübesine tutunup yol aldığı Şehre Giden Yol’da minik okurlar sadece onların değil kendi yolculuklarının doğayla uyumunu yorumlama imkânı bulacaklar.

Bu resimli kitabı okul çağı öncesinde çocuğunuza siz okuyabilirsiniz, okuma çağında kendisi okuyabilir.

Adres:  Muratpaşa Mah. Tuna Cad. No: 104-106Bayrampaşa/İstanbul

Bilgi için: ayrintiyayingrubu.com/dinozor-cocuk

instagram.com/dinozorcocuk

facebook.com/dinozorcocuk

twitter.com/dinozorcocuk

edebiyathaber.net (24 Ocak 2024)

Yorum yapın