Betül Ak Örnek’ten “Evliliğin Üç Hali”

Ekim 27, 2022

Betül Ak Örnek’ten “Evliliğin Üç Hali”

Betül Ak Örnek’in “Evliliğin Üç Hali” adlı kitabı Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Evlilik bazı insanlar için bir son bazıları içinse bir başlangıç olarak görülse de herkesin evlilik hakkında uzlaştığı bir konu vardır; o da “sonsuza kadar mutlu yaşadılar” cümlesinin yalnızca masallardaki evlilikler üzerine söylenebileceği…

Peki, gerçekten böyle olmak zorunda mı?

Betül Ak Örnek Evliliğin Üç Hali adlı yeni kitabıyla evliliği her boyutuyla ele alıyor ve üç ayrı bölümde evliliğin her aşamasını sağlıklı bir şekilde yaşamamız için ipuçları veriyor. 

Evliliğe başlarken, evliliği yürütürken ve evliliği bitirirken içinden geçtiğimiz süreçlerin ayrıntılı bir incelemesinin yapıldığı kitapta bütün bu dönemlerde kişilerin kendi benliklerini kaybetmeden yol alması için yöntemler aktarılıyor.

Arka Kapak Yazısı:

“BİZ” OLABİLMEK “BİR” OLABİLMEKTEN DAHA BÜYÜK BİR DEĞERDİR.

Evlilik iki insanın birbirlerine bağlanmasıdır. Gönül, destek, sevgi, saygı, fedakârlık, anlayış, empati bağlarıyla aralarında kurdukları birlikteliktir. Genel görüşte kabul gören, iki farklı yarım parçanın birleşiminden bir tam çıkabileceği fikri, bireylerin benliklerinin evlilikte erimesi gerektiği gibi algılanmıştır. Oysaki sağlıklı olan, iki tam parçanın ilişkide kendi benliklerini koruyarak oluşturdukları bütünlüktür.

Evlilik “bir” olmak değil birey olarak “birlikte” var olabilmektir. İki kişinin yan yana aynı yolda yürüyebilmesidir. EVLİLİĞİN ÜÇ HALİ ilişkinizin başında kendinizi ve partnerinizi tanımanız, ilişki sürerken varlığınızı koruyabilmeniz ve ayrılık halinde kendinizden vazgeçmemeniz için kişisel gelişiminizi ve ilişkinizi geliştirecek yöntemler sunuyor.

Yazar Hakkında:

Karların İstanbul’u beyaza boyadığı bir şubat günü ayrılık hikâyesi başlamıştır. 

Dünya takvimiyle 2008 yılında yol arkadaşıyla karşılaşmış, iki evlat emanetçisi olmuştur. 

Lisans ve yüksek lisansına psikoloji alanında devam etmektedir. 

Uzman aile danışmanı, yazar, eğitimci ve talebedir. 

İlim talep etmekte ve ilmi yaymak için vesile olduğuna inanır. 

Bir yetişkin romanı ve iki çocuk kitabı sahibesidir.

edebiyathaber.net (27 Ekim 2022)

Yorum yapın