Besim F. Dellaloğlu ile “Kültürel Kamusal Alanın Oluşumu”

Mart 11, 2019

Besim F. Dellaloğlu ile “Kültürel Kamusal Alanın Oluşumu”

Açık Diyalog İstanbul, etkinlik ve seminer programlarıyla Mart ve Nisan aylarında da  devam ediyor. Farklı kültürel geçmişleri, deneyimleri ve sanatçıları izleyiciler ile buluşturma noktası olan Açık Diyalog İstanbul’un 15 Mart- 12 Nisan tarihlerindeki konuğu  Besim F. Dellaoğlu olacak. 

Saat 19:00- 21:00 arasında gerçekleşecek seminerin konusu “Kültürel Kamusal Alanın Oluşumu”. Seminerde Dellaloğlu, kültürel kamusal alanlarını felsefe, sosyoloji, tarih ve sanat açılımları ile ele alınacak. İlk oturumda, modernlik bağlamında, Avrupa’da Rönesans’tan itibaren kültürel kamusal alanın oluşumunun izi sürülecekken, ikinci oturumda modernleşme bağlamında, Türkiye’de kültürel kamusal alanın tarihi tartışılacak.

Başvurular [email protected] adresi ve 0212 232 7662 nolu iletişim numarasından yapılacak.

PROF. DR. BESİM F. DELLALOĞLU HAKKINDA

1965’de İstanbul’da doğdu. 1984’de Galatasaray Lisesi’ni, 1990’da Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdi. Yüksek Lisans ve Doktorasını Mimar Sinan Üniversitesi’nde Sosyoloji alanında hocası felsefeci Ömer Naci Soykan danışmanlığında yaptı. Lisans ve lisansüstü eğitimi esnasında uzun süre Fransızca turist rehberliği yaptı. Memleketin büyük bir bölümünü gezdi. Frankfurt Goethe Üniversitesi’nde (1998), Paris VIII Üniversitesi’nde (2002), Lizbon Üniversitesi’nde (2014) ve Strasbourg Üniversitesi’nde (2017-2018) doktora sonrası araştırmalarda bulundu. Bu vesileler sayesinde kısa süreliğine Frankfurt, Paris, Lizbon ve Strasbourg’da yaşadı. Mimar Sinan, Marmara, İstanbul Bilgi, Yıldız Teknik, Galatasaray, Kırklareli, İstanbul Üniversitelerinde dersler verdi. 2013’ten beri Sakarya Üniversitesi’nde Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nde görev yapıyor ve Kültürel Çalışmalar Yüksek Lisans Programı koordinatörlüğünü yürütüyor. Mevcudu bulunan çalışmalarından bazıları şöyledir: Frankfurt Okulu’nda Sanat ve Toplum (Say), Romantik Muamma (Ayrıntı), Benjamin (Derleme-Say), Benjaminia: Dil, Tarih ve Coğrafya (Ayrıntı), Modernleşmenin Zihniyet Dünyası: Bir Tanpınar Fetişizmi (Kadim), Zamanın İçinden Zamanın Dışından (Heretik).

edebiyathaber.net (11 Mart 2019)

Yorum yapın