Beşiktaş’ın hikayesi: “Semtin Çocukları”

Mart 28, 2022

Beşiktaş’ın hikayesi: “Semtin Çocukları”

Ayşegül Yazmacı’nın ikinci kitabı “Semtin Çocukları” The Kitap Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Görülmeyen Hikâyeler kitabının yazarı Ayşegül Yazmacı, ikinci kitabı “Semtin Çocukları” ile kendisinin de doğup büyüdüğü İstanbul’un kadim semti Beşiktaş’ı anlatıyor. Erkekler dünyasına zengin metaforlarıyla giriş yapan yazar, ilk kitabında kadın karakter hikâyelerini çarpıcı bir dille okurlarına aktarmıştı. Erkekler dünyasını ve Beşiktaş semtinin kaleme alındığı Semtin Çocukları kitabı bugün raflarda yerini aldı. 

“Gözlerini hafifçe araladı. Başında korkunç bir ağrı. Kanepede sızıp kalmış, başı yastıktan düşmüş, ağzından da salyalar akmıştı. Kıpırdayacak hali yoktu. Gün ışığı odaya dolmuştu ve ışığın keskinliği gözlerini açmasını daha da zorlaştırıyordu. Buğulu görüntü yavaş yavaş netleşirken, odanın ortasında, tam karşısında büyükçe bir koli duruyor ve içinden bir martı kafasını uzatmış ona bakıyordu.”

Yazar Hakkında

1985 İstanbul doğumlu. Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sinema-TV Bölümü mezunu. Gülriz Sururi ile başlayan tiyatro oyunculuğuna çeşitli dizi ve reklam filmlerinde devam ettikten sonra, kamera arkasında da çalışmalar sürdürdü. Yönetmenliğini yaptığı Üç adlı kısa film, İF İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, İTÜ Kısa Film Festivali ve Siirt Barosu Kısa Film Festivali’nde gösterildi. Siirt’ten Jüri Özel Ödülü aldı. 2018 yılında, İstanbul Edebiyat Festivali ve British Council’ın düzenlediği, jürisinde Yekta Kopan ve Seray Şahiner’in de yer aldığı Keşfet-Yeni Metinler Projesi’nin Türkiye’den kazananı oldu. “Yasemin’’ adlı öyküsü İngilizceye çevrilerek Birleşik Krallık sitesinde yayımlandı. 2020 yılının ocak ayında ise ilk öykü kitabı Görülmeyen Hikâyeler The Kitap Yayınları’ndan çıktı. Çalışma hayatına editör ve yazar olarak devam etmektedir.

edebiyathaber.net (28 Mart 2022)

Yorum yapın