Berna Durmaz’dan “Karayel Üşümesi”

Ocak 8, 2016

Berna Durmaz’dan “Karayel Üşümesi”

karayel usumesiBerna Durmaz’ın yeni öykü kitabı “Karayel ÜşümesiCan Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Kadın giderek bir kara taşa dönüşmüş. Parlağından, sünger gibi deliklisinden. Göz diye yüzüne iki kara delik gelmiş de öyle bakıp duruyor…”

Bir önceki kitabı Bir Fasit Daire’yle 2014 Haldun Taner Öykü Ödülü’nü kazanan Berna Durmaz, yeni öykülerini topladığı Karayel Üşümesi’yle yeniden okurun karşısında. Durmaz, yaşamın içindeki çelişkileri, yanılgıların yol açtığı fantastik görünümleri kovalıyor.Küçük kasabaların, kenar mahallelerin nabzını tutuyor. yakından kavradığı yaşamlara tanıklık ediyor. Kadınların, yoksul erkeklerin, çocukların dilini, kendi işlek, renkli, masalsı diliyle harmanlayarak yazıyor öykülerini. Kendi öykü anlayışını bir adım ileriye taşımasını da biliyor.

Berna Durmaz

1972’de Kırklareli’nde doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdi. Öyküleri 1995’ten bu yana Kopuş, Adam Öykü, Notos ve Sözcükler dergilerinde yer aldı. İlk öykü kitabı Tepedeki Kadın 2011’de yayımlandı. Onu, Bir Hal Var Sende (2012) ve Bir Fasit Daire (2013) izledi. Bir Fasit Daire 2014 yılında Haldun Taner Öykü Ödülü’ne değer bulundu.

edebiyathaber.net (8 Ocak 2015)

Yorum yapın