Bebeklikten ergenliğe çocuk yetiştirme kılavuzu

Mart 26, 2019

Bebeklikten ergenliğe çocuk yetiştirme kılavuzu

Prof. Dr. Selçuk Şirin’in Yetişin Çocuklar adlı kitabı Doğan Kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Bin yıllardır insanlığın yaptığı bir şeyi yapıyoruz;

Uzaylı değil, çocuk yetiştiriyoruz”

Uzun yıllardır New York Üniversitesi’nde gelişim psikolojisi dersleri veren Prof. Dr. Selçuk Şirin’in kaleme aldığı Yetişin Çocuklar, 0-18 yaş arası çocuk yetiştiren anne babalara ve eğitimcilere bilimsel bir çerçeveyle somut öneriler sunuyor. Yetişin Çocuklar, bebeklikten ergenliğe bir çocuk yetiştirme kılavuzu…

Her çocuğun mizacının farklı olduğunu, yaşanılan kültüre, sosyal çevreye, zamana göre doğruların değiştiğini vurgulayan Şirin, çocuk yetiştirirken bir reçete arayışından vazgeçmeyi öneriyor.

Selçuk Şirin Yetişin Çocuklar’da insanlığın tarih boyunca ortak kaygısı olan çocuk yetiştirme konusunda günümüzde ebeveynlerin ve eğitimcilerin sık sorduğu şu sorulara da yanıt arıyor:

  • Bebeklerle ilk diyaloğu nasıl kurmalıyız?
  • Erken yaşta zihinsel gelişimi desteklemek için ne yapmalıyız?
  • Çocuklara ikinci dil öğretmenin ideal yaşı nedir?
  • Okula hazırlık, okulöncesi dönemde neler yapmalıyız?
  • Çocuklarımızı ne kadar kontrol altında tutmalıyız?
  • Çocukların zihinsel gelişimine nasıl katkıda bulunabiliriz?
  • Okul çağındaki çocuklarımızın yaz tatilinde öğrenme kaybını nasıl önleriz?
  • Çocukları ekran bağımlılığından nasıl koruyabiliriz?
  • Ergenlerle sağlıklı diyaloğun formülü nedir?
  • Üniversite tercihi yapan gençlere nasıl destek olabiliriz?
  • Gençleri girişimciliğe teşvik etmek için ne yapabiliriz?

Yazar Hakkında:

Prof. Dr. Selçuk Şirin, New York Üniversitesi’nde (NYU) çocuk gelişim ve istatistik dersleri vermekte, eğitimden gelişime geniş bir alanda araştırmalar yapmaktadır. İlkokula Yiğitkonağı köyünde başlamış ve liseyi Göle’de bitirmiştir. ODTÜ’den lisans, SUNY’den yüksek lisans ve Boston College’dan doktora derecesi alan Şirin, 100’ü aşkın bilimsel yayına imza atmıştır. Boston College ve NYU’dan Öğretim Üyesi Mükemmeliyet Ödülü, ABD Çocuk Gelişimi Vakfı’ndan Araştırmacı Ödülü, dünyadaki en büyük eğitim araştırmacılar derneği AERA’dan Araştırma Büyük Ödülü ve geliştirdiği projelerle

Jacobs Vakfı’ndan 2018 Sosyal Girişimcilik Ödülü almıştır. Selçuk Şirin 2015 yılında ABD Bilimler Akademisi Çocuk, Ergen ve Aile Komisyonu’na seçilmiştir. 2014-2018 yılları arasında Hürriyet’te haftalık köşe yazıları yazan Selçuk Şirin’in Yol Ayrımındaki Türkiye: Ya Özgürlük Ya Sefalet ve Bir Türkiye Hayali adlı iki Türkçe kitabı, Muslim American Youth: Understanding Hyphenated Selves Through Multiple Methods adlı bir İngilizce kitabı, ilkokul çocukları için sınıflara göre hazırlanmış Proje Seti ve yeni doğan çocuklar için özel olarak hazırlanmış bebek kitapları bulunmaktadır.

edebiyathaber.net (26 Mart 2019)

Yorum yapın