Beatrix Potter’ın sevilen masalları raflarda

Eylül 13, 2022

Beatrix Potter’ın sevilen masalları raflarda

Beatrix Potter’ın çocuklara yazdığı masal serisinin 5 kitabı Dinozor Çocuk etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Dinozor Çocuk, bu ay çocuklara ve meraklısı için Tavşan Peter, Bayan Yumuk, Bayan Parıl Pak, Bay Balıkçı Jeremy, Jemima Patırdak, Samuel Kemanbıyık, Tavşancık Benjamin, Zencefil ve Turşu, Zıpzıp Tavşancıklar ve İki Kötü Fare’yi misafir ediyor. 

Tüm bu karakterler bir masal serisi içinde, 1866 yılında İngiltere’de doğan Beatrix Potter’a ait. Çocukluğunu pek çok hayvan arkadaşıyla geçiren Potter, tatillerini İskoçya ve İngiltere’nin dağlık bölgelerinde geçirdi. Doğanın içinde geçirdiği zamanı hayvan ve bitki çeşitliliğini incelemeye ayıran Potter, bir süre sonra mantar biyolojisi çalışmaları ve resimlemeleriyle mantar bilimleri alanında önemli bir yer kazandı. Doğa bilimlerinin her koluyla ilgilenen Potter, Londra’nın kazı alanlarından arkeolojik eserler ve fosiller topladı ve böcek bilimiyle uğraştı. 30’lu yaşlarından itibaren hikayeler yazmaya başlayan Beatrix Potter yaşamını doğal yaşamı korumaya adadı ve çocuklara yönelik kitaplar yazdı ve çizdi.

Toplamda 10 ayrı kitap olan bu seriyi Duygu Gençağ ve Nisan İğdem çevirdi, artık raflarda küçük tatlı okurlarını bekliyor.

edebiyathaber.net (13 Eylül 2022)

Yorum yapın