“Bakmak Dinlemek Okumak” söyleşilerinin yeni konusu Halide Edip

Ocak 11, 2021

“Bakmak Dinlemek Okumak” söyleşilerinin yeni konusu Halide Edip

“Bakmak Dinlemek Okumak” söyleşileri kapsamında düzenlenen “Biyografisine Sığmayan Kadın: Halide Edib” etkinliği, İpek Çalışlar ve Teyfur Erdoğdu’nun katılımıyla 12 Şubat Cuma 17.00’de Yapı Kredi Yayınları Instagram hesabından izlenebilir.

Halide Edib, kadınların boşanma hakkından mahrum olduğu yıllarda üzerine evlenmek isteyen eşine boyun eğmedi. Cumhuriyet’ten önceki dönemde romanlarındaki cesur kadınlarla eşitlik mücadelesi başlattı. Millî Mücadele yıllarında Mustafa Kemal’in karargâhında özel istihbarat ajanı, cephede nefer olarak görev aldı. Yayımladığı kitaplarla ünü sınırları aştı. Uluslararası alanda ülkemiz kadınını başarıyla temsil etti.

Halide Edib – Biyografisine Sığmayan Kadın”, İpek Çalışlar’ın İmparatorluk’tan Cumhuriyet’e geçiş yıllarını belgelere ve tanıklıklara dayanarak anlattığı üçlemesinin son kitabı. Gözden geçirilmiş yeni baskısıyla, “Mustafa Kemal Atatürk” ve “Latife Hanım” biyografilerini sevenler için benzersiz bir hayat öyküsü.

Yazar İpek Çalışlar ve tarihçi Teyfur Erdoğdu fikirleriyle öne çıkan bir kadın olarak Halide Edib’i ve romanlarını gölgede bırakan hayatını konuşmak üzere bir araya geliyor.

Instagram üzerinden canlı olarak düzenlenecek sohbete buradaki linke tıklayarak katılabilirsiniz.

edebiyathaber.net (11 Şubat 2021)

Yorum yapın