Azerbaycan’da binlerce okurun hayatını değiştiren yazardan

Temmuz 10, 2019

Azerbaycan’da binlerce okurun hayatını değiştiren yazardan

Rövşen Abdullaoğlu’nun Zor Olsa da Hayat Devam Ediyor adlı kitabı Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Azerbaycan’da binlerce okurun hayatını değiştiren filozof, doğubilimci ve psikolog Rövşen Abdullaoğlu’nun Zor Olsa da Hayat Devam Ediyor adlı kitabı Destek Yayınları’ndan çıktı.

Her birimizin hayatının ayrılmaz bir parçası olan zorluklar karşısında nasıl bir tutum almalıyız? Geleceğe dair umutsuzluğa kapılmamak için ne yapmalıyız? Yaşadığımız sıkıntıların içyüzünü öğrenerek onlarla karşılaştığımızda ne yapacağımızı bilebilir miyiz? Yaşadıklarımıza karşı bakış açımızı doğru şekillendirmek neden önemlidir? Bu kitap sıkıntılarla boğuşan herkesin yolunu aydınlatması umuduyla yazıldı…

Arka Kapak Yazısı:

Sen kimsin? Hangi gizli hazinelere sahipsin? Hayat için bunun bir önemi yok. NE YAPIYORSUN? Başarı sadece hareket halinde olanları sever.

Yaşadıklarınızı nasıl tanımlarsanız tanımlayın yanılmış olmazsınız çünkü hayata hangi pencereden bakarsanız bakın, göreceğiniz şey aslında görmek istediğinizdir.

Zorluk ve rahatlık… Bu iki boyacı ellerine bir fırça alarak ömrümüzü sırayla boyar. Bugün siyah boyasıyla hayatımızın üstünden geçen zorluk isimli boyacının elindeysek, hiç endişelenmeyin, yakında sıra diğerine de gelecektir. Hayatta sürünenlerden olmamak için mutlaka bu pozitif bakış açısına sahip olmalısınız. Bunun için her şeyin en güzel tarafını ve sizin için faydalı olabilecek en üstün amaçları arayıp bulun! İyimser ile kötümserin arasındaki fark buradadır. Aslında iyimserin iyimser olması, durumunun iyi olmasından, kötümserin mutsuz ve üzgün olması ise hayat koşullarının kötü olmasından kaynaklanmaz. Hayır, aralarındaki fark, çevreye bakışlarında, hayat felsefelerindedir.

Azerbaycan’da binlerce okurun hayatını değiştiren bu kitabın çok satanlar listesinde olmasının sırrı burada işte. Geçmişi geçmişte bırakarak başarısızlıklardan nasıl ders çıkaracağınızı, isteklerinizi ve gizli potansiyelinizi hedeflere doğru nasıl yönlendireceğinizi gösterip, kuru nasihat çerçevesinden çıkarak, insana hayatını kökten değiştirme yöntemleri önermekte, becerilerini gerçekleştirmek için özgüven duygusu aşılamakta.

Yazar Hakkında:

Rövşen Abdullaoğlu filozof, doğubilimci ve psikologdur. Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi’ni bitirdikten sonra çeşitli eğitim kurumlarında Arap ve Fars dillerinde teoloji, Arap edebiyatı, Doğu ve Batı felsefesi alanlarında eğitim aldı. Moskova’da Pozitif Teknolojiler ve Konsalting Enstitüsü Psikolojik Danışmanlık bölümü mezunudur. Yazarın bugüne dek motivasyon psikolojisi, irfan, felsefe, teoloji ve roman türünde 26 kitabı yayımlandı.

Bu Şehirde Kimse Yok adlı psikolojik romanı 2016-2018 yıllarında Azerbaycan’da en çok okunan kitap olmuştur. Halen de en çok satan romanlar arasındadır. Raylara Yatan Adam isimli ikinci psikolojik romanının ilk baskısı sadece iki haftada tükendi. 2018’de kaleme aldığı polisiye türündeki ilk romanı olan Abaddon ise ilk baskısının 3 saat içerisinde tükenmesiyle Azerbaycan’da yeni bir rekora imza attı. İnsan psikolojisinin en karanlık katmanlarına ışık tutan mistik örüntüsü ve sıra dışı kurgusuyla bu roman da okurların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Motivasyon konulu kitaplarında yazar sadece hayatında tecrübe ettiği gerçekleri kaleme almaktadır. Bu kitapların binlerce insanın hayatını değiştirmesinin ve çok satanlar listesine girmesinin sırrı da budur. Zor Olsa da Hayat Devam Ediyor, Arkadaki Köprüleri Yakın, Her İnsan Hükümdardır, İsyan, Korkular ve zaman yönetimi konusunda yazılan Zamanı Nasıl Yiyelim adlı kitapları kuru nasihat çerçevesinden çıkarak hayatınızı gerçek bir biçimde değiştirme yöntemleri önermekte, zorluklara farklı açıdan yaklaşma, saklı potansiyelinizi gerçekleştirme becerisi aşılamaktadır.

edebiyathaber.net (10 Temmuz 2019)

Yorum yapın