Ayşe Ay’dan çocuklara: “Bak Bu Senin Yıldızın”

Şubat 17, 2023

Ayşe Ay’dan çocuklara: “Bak Bu Senin Yıldızın”

Ayşe Ay’ın yazdığı, Öznur Kaplan’ın resimlediği “Bak Bu Senin Yıldızın” Dinozor Çocuk etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

En güzel oyuncak en sevdiğimiz oyuncak değil midir? Kendimizi en yakın hissettiğimiz, hayatımıza girdiği anı hiç unutamadığımız, başka oyuncakların onun yerini alamadığı oyuncaklardır bunlar. Aynı Lara’nın Aybala’sı gibi… Anneannesinin özene bezene Lara için diktiği bebek, tam da o en sevdiğimiz oyuncaklarımızın özelliklerini taşıyor. Dünya üzerinde başka bir eşi yok, çok tatlı ve ona gönülden bağlı bir sahibi var, bir de sevildiğini bilen ve çok duyarlı bir kalbi…

Aybala bebek, o çok hassas bebek kalbiyle hem diğer oyuncaklarla arkadaşlık kuruyor hem de bir bebek olarak “Ben kimim?” sorusunun peşine düşüyor. Oyuncakların duygu dolu yaşantılarını anlatan bu hikâyeye eşlik etmek ister misin?

Yazar hakkında

İlk yazdığı şiirle bir ödül kazandıktan sonra hep yazar olmayı istedi. Durmaksızın günlük tuttu. Artık evlere sığdıramadığı defterlerini çaresizce çöpe attı. Roman da yazmak istiyordu, çok istiyordu ama yerinde de duramıyordu. Aklı gibi bedeni de sürekli hareket etmek istiyordu. Hareket etmeye başladığı zaman duramıyor, çok yoruluyor kafasında kurduğu hikâyelerle uyuyordu. Bir gün hem hareket edip hem de sakinleşebileceği bir aktivite keşfetti, nefesinin farkına vardı. O anda büyülü bir şeyler vardı, merak etti ve gezgin oldu. Türkiye’de ve dünyada çeşitli ülkelere gidip nefesle hareketin sırrını araştırdı. Bu arada bir roman yazdı ve ödül kazandı. Nefesle harekete dair projelerde görev almaya başladı. Artık birazcık büyüdü, sakinleşti, daha fazla yazabilmenin hayallerini kuruyor.

edebiyathaber.net (17 Şubat 2023)

Yorum yapın