Attilâ İlhan 10 Ekim’de anılıyor

Ekim 8, 2018

Attilâ İlhan 10 Ekim’de anılıyor

10 Ekim 2005 tarihinde aramızdan ayrılan şair, romancı, deneme yazarı, senarist, düşünür Attilâ İlhan, Kadıköy Belediyesi ve Attilâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı işbirliğiyle 10 Ekim 2018 Çarşamba akşamı 20.00’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek etkinlikle anılacak.

Anma etkinliğinde Attilâ İlhan okurlarını çok yönlü bir program bekliyor.

Gecede Attilâ İlhan’ın şiir evreni şair Adnan Özer, roman dünyası Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Emel Koşar, aydın yönü ise Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Prof. Dr.  Mehmet Aça tarafından anlatılacak.

İlhan’ın çok yönlülüğüne, fikir yapısına ve sanat anlayışına dair arşiv görüntülerinin de gösterileceği etkinlikte; yeğeni, tiyatro ve sinema sanatçısı Kerem Alışık ve sanatçı Devrim Nas Attilâ İlhan’ın en sevilen şiirlerinin yer aldığı bir dinleti sunacaklar. Gece, tiyatro ve sinema sanatçısı Hatice Aslan’ın sesinden şarkılarla son bulacak. Etkinliğe katılım ücretsiz.

Attilâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı hakkında

Attilâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı’nın amacı, bilim, sanat ve kültür konularında faaliyetlerde bulunmak, evrensel ve ulusal bilim, sanat ve kültüre katkıda bulunmak suretiyle ülkemizin bilim, sanat ve kültür alanında gelişmesine yardımcı olmak ve Attilâ İlhan’ın sanatının, eserlerinin ve fikirlerinin gelecek kuşaklara yaygın bir biçimde aktarılması için çaba sarf etmektir.

edebiyathaber.net (8 Ekim 2018)

Yorum yapın