Aslı Tohumcu’dan çocuklara: “Bolbadim Günlükleri” dizisi

Aralık 4, 2018

Aslı Tohumcu’dan çocuklara: “Bolbadim Günlükleri” dizisi

Aslı Tohumcu’nun üç kitaptan oluşan polisiye dizisi “Bolbadim Günlükleri”, 10 ve üzeri yaş grubu için Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.
Tanıtım bülteninden

Mizah ile macerayı özgün hayal gücüyle harmanlayan Aslı Tohumcu’nun üç kitaba ulaşan polisiye dizisi “Bolbadim Günlükleri”, genç okurları, Özel Bolbadim Koleji’nin öğrencileri Süreyya ile Fırat’ın peşinde, fantastik bir maceranın içine sürüklüyor. Kayalıkların üzerinde kurulmuş, yoğun kar yüzünden dünyayla bağlantısı kesilmiş yatılı okulda başlayan gizemli olaylar, ikinci ve üçüncü kitapta Hatay ve Mardin’e uzanan soluk kesen bir maceraya dönüşüyor. Seri, 10 yaş ve üzeri tüm çocuklar için raflarda!

Kaya Çıkmazı’ndaki Okul / Bolbadim Günlükleri 1

Özel Bolbadim Koleji’nin öğrencileri teker teker ortadan kaybolur. Okulda kurulmuş gizli laboratuvarda, karanlık bir planın formülü hazırlanmaktadır. Bu kayıpların ve okulda yaşanan diğer tuhaf olayların sadece iki kafadar, Süreyya ile Fırat farkındadır. Derken, Fırat bir günlük bulur. Süreyya ise kayıplara karışır… Kayalıkların üstüne kurulmuş, yoğun kar yüzünden dünyayla bağlantısı kesilmiş bir yatılı okuldaki, iyi ile kötünün mücadelesi, Aslı Tohumcu’nun kalemiyle yeni bir dönemece giriyor!

Batık Şehrin İşareti / Bolbadim Günlükleri 2

Özel Bolbadim Koleji öğrencileri için bir yaz kampı düzenlenir. Yılın yorgunluğunu atmak için Hatay’daki bu kampa giden çocukları tatsız bir sürpriz beklemektedir. Kampın yakınındaki şelale, kimsenin bilmediği kötü bir güce ev sahipliği yapmaktadır. Batık bir uygarlığın izindeki karanlık niyetli Nhandular yeni planlarını uygulamaya başlarlar.  Üstelik planlarıyla aralarına giren hiçbir şeye karşı acımaları yoktur. Fırat, annesi ve Süreyya’nın babasıyla ilgili sırların yükü altında ezilse de, iyiliğin koruyucusu Otuslar gibi o da tetiktedir. Aslı Tohumcu’nun sırlarla dolu “Bolbadim Günlükleri” dizisinde macera, ikinci kitapla devam ediyor!

Kıyamet Kapısı / Bolbadim Günlükleri 3

Yaz kampında yaşananlar nedeniyle, Fırat ve Süreyya’nın yolu Mardin’e düşer. Efsanelerle dolu bu kentte yürürken, kendilerini sıra dışı şifacı Lokman’ın dükkânında bulurlar. Süreyya, dükkânda rastladığı tuhaf bir kapıyı açarak, zamanda baş döndürücü bir kovalamacaya neden olur. Karanlık Nhandular ile iyiliğin koruyucusu Otuslar, bu kez çok farklı nedenlerle, aynı sırrın peşindedir… Aslı Tohumcu’nun gizemlerle örülü polisiye dizisi “Bolbadim Günlükleri” üçüncü kitapla sonlanıyor! 

Aslı Tohumcu:

1974 yılında Leverkusen’de doğan Aslı Tohumcu’nun çocukluğu Bursa’da geçti. İngiliz Dili ve Edebiyatı öğreniminin ardından çeşitli yayınevlerinde editörlük, TRT2’de muhabirlik, sunuculuk ve danışmanlık yaptı, kitap ekleri çıkardı. 2003’ten bugüne pek çok roman ve öykü kitabı yayımlandı. Çocuk kitapları üzerine köşe yazılarıyla da tanınan Tohumcu, çocuklar için yazdığı iki ciltlik Üç, İkiii, Birr, Ateş!’in (2012) ardından, “Eksimus Serüvenleri” (2013) ve “Bolbadim Günlükleri” (2013) dizilerini kaleme aldı. Mizah dolu macera romanı Karadankaçanlar’ı (2015), küçükler için bir kütüphane macerası anlattığı Hışır Hışır Kırt Kırt (2016) ile çocuk, toplum ve çevre üzerine eleştirel bir roman niteliğindeki Dünyayı Döndüren Kız (2016) izledi. Yetişkinler ve çocuklar için yazmanın yanı sıra edebiyat üzerine yazılarını ve yazı atölyelerini sürdüren Aslı Tohumcu, kızı Tomris’le birlikte İstanbul’da yaşıyor. 

YAZARIN YAYINEVİMİZDEN ÇIKAN KİTAPLARI:

Kaya Çıkmazı’ndaki Okul (Bolbadim Günlükleri 1) • Batık Şehrin İşareti (Bolbadim Günlükleri 2) • Kıyamet Kapısı (Bolbadim Günlükleri 3) • Dünyayı Döndüren Kız • Hışır Hışır Kırt Kırt • Karadankaçanlar • Üç, İkiii, Birr, Ateş! 1 • Üç, İkiii, Birr, Ateş! 2 • Üç Kişilik Ordu (Eksimus Serüvenleri 1) • Yalancı Cennet (Eksimus Serüvenleri 2) • Her Çocuğun Rüyası (Eksimus Serüvenleri 3)

edebiyathaber.net (4 Aralık 2018)

Yorum yapın