Âşık Veysel’i anlatan kitap raflarda

Haziran 12, 2023

Âşık Veysel’i anlatan kitap raflarda

Akın Gülyurt’un “Veysel” adlı kitabı Lejand etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Çağdaş halk şiirinin büyük bilgesi Âşık Veysel’in diline, irfan dünyasına ve üzerinde emeği olanlara ilişkin bu değerli kitabı yazdığı için Akın Gülyurt’a şükran borçluyuz. “Anılmazdı Veysel adı / O sana âşık olmasa” demişti Veysel. Bir bülbül gibi Gül aşkıyla şakıdı durdu çileli yaşamı boyunca. Baş gözü kapalı, içgörüsü tümüyle açıktı. Ehl-i Beyt-i Mustafa’nın kutlu izindeydi. Bütün insanlara o unutulmaz öğüdü hâlâ kulaklarımızda, gönlümüzde çınlıyor: “Veysel sapma sağa sola / Sen Allah’tan birlik dile / İkilikten gelir bela / Dava insanlık davası.”

Türlü çiçeklerden bal yapan arının inleyen avazı misali sazının sedasında ve söz deryasına dalıp çıkardığı incilerinin sonsuzluğa uzanan yolculuğunda, ulu ozan Âşık Veysel’i duyanlara ve duyuranlara aşk olsun.

Doç. Dr. Bülent Akın / Halk bilimci

Anadolu’nun derdiyle dertlenen, Anadolu’nun dedesi, yol ulusu, yol göstericisi, sağaltıcısı, dilimizin hamurkârı, gönül eri sultanı büyük ozan, şair, öğretmen, tasavvuf ehli, cumhuriyet âşığı ozanımız Âşık Veysel Şatıroğlu’na selam ve hürmetle… Bu güzide kitabı bizlerle buluşturan Akın Gülyurt kardeşimin güzel gönlüne ve emeğine sağlık. Hizmeti kabul, yolu açık olsun.

Cengiz Özkan / Halk müziği sanatçısı

edebiyathaber.net (12 Haziran 2023)

Yorum yapın