Arzu Bahar “Bir Gece Yarısı”nda okuru, hayatın gerçeklerini yeniden yaşamaya davet ediyor

Eylül 14, 2026

Arzu Bahar “Bir Gece Yarısı”nda okuru, hayatın gerçeklerini yeniden yaşamaya davet ediyor

Arzu Bahar’ın kaleme aldığı yeni öykü kitabı Bir Gece Yarısı, Bilgi Yayınevi etiketiyle raflarda yerini aldı.

Tanıtım metninden

Arzu Bahar, Bir Gece Yarısı’nda insana dair en saf duygulardan, tarihte yaşanan ötekileştirme, şiddet gibi toplumsal olaylara uzanan bir pencereyi incelikli kalemiyle aralıyor. Cevat Bey’in çaresizliğine, kafasını kaldırması yasak olan Hasan’a, çaycı Karafaki’nin çıkmazına, Pısırık Osman’ın cesaretine, Melek’in güzelliğinin yitişine değinirken okuru hayatın gerçeklerini yeniden yaşamaya davet ediyor.

“Biri uyandırmak istercesine sarsıyor. Hiç istemiyor bunu. Rahat böyle, huzurlu. Kimse dokunmasın kimse uyandırmasın istiyor. Üstelik sarsıldıkça canı acıyor. İtiraz etmeye, bırakın demeye çalışıyor, ağzından sadece iniltiler dökülüyor.”

Yazar Hakkında

Arzu Bahar, 1972 yılında doğdu. İstanbul’da yaşıyor. Marmara Üniversitesi Diş Protez Bölümü’nü ve ardından Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nü bitirdi.

İlk öykü kitabı, “Kovulmadım Ben Ayrıldım” Ocak 2017’de Alakarga Yayınları’ndan çıktı ve Ankara Üniversitesi 2018 Öykü Ödülü’nü kazandı. 2023 Nisan ayında Azerbaycan’da Mücrü Neşriyat tarafından “Qovulmadım Özüm Gettim” ismiyle basıldı. Mayıs 2019’da ikinci öykü kitabı “Kayıp” yine Alakarga Yayınları tarafından yayımlandı. 2022 Mayıs ayında yayımlanan ilk çocuk kitabı “Yüksekten Korkan Korsan Kırmızı Ceket”, Alakarga Yayınları’ndan çıkmış, kitabın resimlemesi kızı Başak Naz Karakaş tarafından yapılmıştır. Öykü ve yazıları Öykü Gazetesi, 14 Şubat Dünyanın Öyküsü Dergisi, Notos, Öykülem, Lacivert, Roman Kahramanları, Edebiyatist, Edebiyat Nöbeti gibi dergilerde ve çeşitli fanzinlerde yayımlandı.

Arzu Bahar, evli, iki kızı, Pati adında bir kedisi, Tekila ve Karam adında iki köpeği var.

Yorum yapın