Arsen Lüpen serisi Portakal Kitap’ta

Mart 1, 2021

Arsen Lüpen serisi Portakal Kitap’ta

Maurice Leblanc’ın 7 kitaplık Arsen Lüpen serisinin tamamı, Saffet Günersel çevirisiyle Portakal Kitap tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Yakın zamanda Netflix’te yayınlanan Lupin dizisiyle tekrar öne çıkan Arsen Lüpen’in tüm serisi Portakal Kitap’ta!

Seride bulunan kitaplar şu şekilde: Kibar Hırsızı, Sekiz Yüz On Üç, Saat Sekizi Vurdu, Herlock Sholmes’e Karşı, Oyuk İğnenin Esrarı, Kontes Cagliostra, Kristal Tıpa

O, kurnaz, yakışıklı, türlü zorlukların içinden sıyrılıp çıkmayı başaran, hazır cevap bir suç dehası!
O, polisi parmağının ucunda oynatan cesur bir antikahraman…
O, klasik kötü karakter klişelerini yıkıp geçen, dünyanın en centilmen hırsızı!
O, Arsen Lüpen!

Kibar Hırsız

Bir gemi yolculuğu esnasında çaldığı her şeyi kaybeden Arsen Lüpen, atıldığı hapishane hücresinden Baron Cahorn’a şatosunu soyacağına dair bir mektup gönderir. Dedektif Ganimard, önüne geçemediği hırsızlığın gizemini çözmeye çalışırken bir kez daha Arsen Lüpen’in inanılmaz zekâsıyla çarpışmak zorunda kalır. Dreux ailesinden çalınan ünlü mücevheri sahibine teslim eden ve Kontes d’Andillot’nun katilinden Siyah İnci’sini geri alan kibar hırsız, centilmenliğinden asla ödün vermeden pek çok maceraya karışır.

Klasikleşen kahramanı Arsen Lüpen’le hayal gücünün sınırlarını zorlayan Maurice Leblanc’tan, nefes kesen bir macera!

Sekiz Yüz On Üç

Paris’te esrarengiz bir adamın peşine düşen “Pırlanta Kralı” Rudolf Kesselbach, bir sabah otel odasında ölü bulunur. Cesedin üzerinde Arsen Lüpen’in kartviziti vardır. Her koşulda adam öldürmekten kaçınan Arsen Lüpen, bu defa cinayet suçlamasıyla karşı karşıyadır. Cinayetler devam ederken tüm işaretler hâlâ hırsızı göstermektedir. Ne var ki Arsen Lüpen, kıvrak zekâsı ve vicdanı sayesinde gerçekleri gün yüzüne çıkarırken Alman İmparatoru’nu peşinden sürükleyecek güce sahip olduğunu kanıtlar. Peki ama cinayet suçlamalarından kurtulabilecek midir? İmparator’a verdiği sözü tutabilecek midir? “813” sayısının gizemini çözebilecek midir?

Saat Sekizi Vurdu

Güzel ve talihsiz Hortense Daniel’in kalbini kazanmaya kararlı centilmen hırsız bu kez dedektifliğe soyunuyor. Eşsiz zekasıyla inanılmaz hikayelerin üzerindeki sır perdelerini bir bir kaldıran Arsen Lüpen yol arkadaşının mutluluğu için her şeyi göze almaktan çekinmiyor. Arsen Lüpen hayranlarını yıllar önce işlenen cinayetlerin failini bulmaktan giyotine götürülmekte olan bir mahkumu kurtarmaya varan heyecan dolu bir serüven bekliyor.

Herlock Sholmes’e Karşı

Herlock Sholmes, Arsen Lüpen’in sırlarını bir bir ortaya çıkarırken Lüpen bütün soğukkanlılığıyla sevdiklerini ve sıradışı hayatını korumaya çalışıyor!.. Basit bir hırsızlık, çalınan masaya saklanan piyango bileti yüzünden halkın gözünde büyürken masanın sahibi Bay Gerbois kızının kaçırıldığını öğrenir. Arsen Lüpen’in istediklerini yapınca kızına kavuşan Bay Gerbois için olay kapanır. Ancak Baron d’Hautrec’in cinayetiyle her iki işin içinde de Arsen Lüpen’in suç ortağı Sarışın Kadın’ın olduğunu anlayan polis yine centilmen hırsızın peşine düşer. Baron d’Hautrec’in değerli elması Kontes Crozon’dan çalınınca, Kont ve Kontes ünlü İngiliz dedektif Herlock Sholmes’ten yardım isterler; ondan başkası Arsen Lüpen’i yakalayamayacaktır.

Oyuk İğnenin Esrarı

Bir silah sesiyle başlayan ve Rubens’in dört yağlı boya tablosunun çalınmasıyla devam eden macerada Arsen Lüpen, kendisini yakalamak isteyenlerle kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyor. Dahası Sezar’dan başlayarak zamanımıza kadar süregelen müthiş bir sırrı ortaya çıkarıyor. Bu öyle bir sır ki, hem Fransa’nın güçlü bir devlet olarak devamının garantisi, hem de dünyanın en büyük hazinelerinden birine açılan gizemli bir kapı…

Lüpen, bu meşhur hazineye kavuşmaya çalışırken, karşısında rakip olarak müthiş zeki bir lise öğrencisi buluyor. Üstelik ünlü İngiliz dedektif Herlock Sholmes de işin içinde… Bütün engellere rağmen Lüpen, amacına ulaşacak mı? Hayatında ilk defa ölümüne sevdiği kadına kavuşacak mı?

Kontes Cagliostro

Arsen Lüpen’in doğuşunu anlatan macera başlıyor! Arsen Lüpen’in ünlü ve yetenekli bir hırsıza nasıl dönüştüğünün, ilk aşkının, evliliğinin ve hayatı boyunca cevabını arayacağı soruların ortaya çıkışının hikâyesi bu. Ünlü Kontes Cagliostro’nun hayatını kurtarıp ona âşık olan dahi hırsız, sevdiği kadının gizemini çözerken iç hesaplaşmalarla yüzleşmek zorunda kalıyor. Gerçeğin perdesini araladıktan sonraysa yüzyıllarca saklı kalan bir hazinenin peşinde koşmaya başlıyor.

Kristal Tıpa

Arsen Lüpen, iki adamıyla milletvekili Daubrecq’in evine soyguna gider. Adamlarından Vaucheray, soygun esnasında evin uşağını öldürmek zorunda kalır. Lüpen kaçmayı başarır, ama iki adamı suçüstü yakalanır. Vicdan azabıyla kıvranan efsanevi hırsız, masum adamını idamdan kurtarmak için hemen kolları sıvar. Lüpen, araştırmasını derinleştirdikçe gizemli olaylarla karşılaşır. Ortada Yirmi Yediler Listesi hakkında söylentiler dolaşmaktadır. Daubrecq’in bu gizemli listeyi kristal bir tıpanın içinde sakladığı söylenmektedir. Birçok kişi, iktidar ve özgürlük hayaliyle, şantajdan cinayete sayısız uğursuzluğu peşinden sürükleyen bu listenin peşindedir. Peki kristal tıpanın gerçek sırrı nedir?

edebiyathaber.net (1 Mart 2021)

Yorum yapın